kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$67.180
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
20°C
LONDRA
20°C
Açık
Pazartesi Açık
17°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Pymmes Park mikrop yuvası!

Türk Ligi maçlarının oynandığı Pymmes Park’ta futbolcuların kullandığı binanın duş ve tuvaletleri dehşet verici görüntülere sahip.

Pymmes Park mikrop yuvası!
29.03.2014
0
A+
A-
Mustafa Dereci, duşların bulunduğu bölgedeki kirliliği gösteriyor.

Mustafa Dereci, duşların bulunduğu bölgedeki kirliliği gösteriyor.

Haber ve fotoğraf: Burak Gülşen

Türk Liglerinin 6 yıldan fazla süre yükünü çeken Pymmes Park futbol sahaları gerek zemini, gerekse soyunma odalarıyla kulüpler tarafından şikayet konusu.

Nazım Çelebi’nin başkanlığı döneminde Enfield Belediyesi’ne ait Pymmes Park’taki futbol alanları ve soyunma odaları, Türk Ligi takımlarının hizmetine sunulmuştu.

Ancak her yıl sahalardan hatırı sayılır miktarda bir ücreti bütçesine katan Enfield Belediyesi’nin burayla ilgili bölümü, sahalara ve binaya büyük kayıtsızlık içinde.

Tuvaletlerin bulunduğu bölge.

Tuvaletlerin bulunduğu bölge.

Pymmes Park'taki binada maç günleri tek görevli bile yok.

Pymmes Park’taki binada maç günleri temizlik yapacak tek görevli bile yok..

Gerek Nazım Çelebi, gerekse Turgut Esendağlı döneminde yapılan uyarılara rağmen, özellikle kış aylarında delik deşik hale gelen sahalar ve pislik içindeki soyunma odaları kaderlerine terkedilmiş durumda.

Türk Ligi’ndeki yönetici, antrenör ve futbolcularımız , bu duruma oldukça öfkeli. Tepkilerini şöyle dile getiriyorlar:

Mustafa Dereci (Türkmenköy Başkanı)

Hijyenik değil. TTFF ve Edmonton Belediyesi bunun sorumlusudur. Buranın temizliğiyle ilgilenen bir görevli koymaları gerek. Hazırda bulunan görevliye sorduğumuzda “temizlik benim görevlerim arasında değil. Eğer bunu yaparsam içimden geldiği için gönüllü olarak yaparım” diediğini söylüyor. En çok maç bu sahada oluyor. Hangi takım hangi sahada maç yapacak belli değil. Normalde federasyonun tahtaya yazması gerekiyor. Ama gördüğünüz gibi tahta boş. Her defasında takımlar arası kargaşa yaşanıyor. Kim önce davranırsa dilediği sahayı seçiyor. Federasyonun bunu ayarlaması gerekiyor. Bana göre herşey tam bir skandal diye konuştu.

Ferhat Erdoğan (Kötürespor futbolcusu)

Yıllardır Londra sahalarında futbol oynuyorum. Bu kadar kötü şartlarda oynamamıştım. Onca spor tesisinin içinde en kötüsü Pymmes Park. Başta federasyon başkanı Turgut Esendağlı olmak üzere tüm klüp yöneticileri bundan sorumludur. Çünkü bu pis ortamı gördükleri ve bildikleri halde şikayet etmiyorlar. Sonuçta bu sahaların paraları ödeniyor. Parası ödendiği halde bize bunu layık görenleri kınıyorum.

Kötüresporlu Ferhat, federasyon ve kulüpleri sorumlu tutuyor.

Kötüresporlu Ferhat Erdoğan, federasyon ve kulüpleri sorumlu tutuyor.

Türkmenköylü Hasan, duş ve tuvaletleri kullanamadıklarını söyledi.

Türkmenköylü Hasan Osman, duş ve tuvaletleri kullanamadıklarını söyledi.

Özgür Aksu, federasyonun bu konuda harekete geçmesini şstedi.

Özgür Aksu, federasyonun bu konuda harekete geçmesini şstedi.

Hasan Osman (Türkmenköy futbolcusu)
Çok pis ve güvensiz şartlarda futbol oynamaya çalışıyoruz. Sahaları da kötü. Doğru düzgün çimlendirilmiyor. Her yerde büyük çukurlar oluşmuş. Engebeli alanda top koşturmak zor oluyor tabiki. Onun haricinde tuvaletleri ve duş odaları rezalet. Zaten girip duş alamıyoruz. Terli terli eve gidiyoruz. Bu da bizim sağlığımız için iyi değil. Tuvaletlerin önünden bile geçemiyoruz. Lavabolarla yüzümüzü dahi yıkayamıyoruz. Ayrıca soyunma odaları da güvenli değil. Özel eşylarımız öyle açıkta duruyor. Federasyon bu konuda çok pasif kaldı.

Özgür Aksu (Gaziantepspor menajeri)

Londra’da birçok saha var. Ya burayı güzelleştirsinler ya da bize başka saha temin etsinler. Bahar geldi havalar daha da ısınacak yakın zamanda. Bu demek oluyor ki havaların ısınmasıyla pislikten kaynaklanan sineklenmeler de çoğalacak. Tamamen mikrop yuvası burası. Çoğu zaman aileler de gelip bu tesislerin önündeki banklara oturuyorlar. Bayanlar ve çocuklar da maçlarımızı izliyorlar. Böyle pis  tesislerde futbol oynadığımızı onlara göstermek zorunda kaldığımız için çok üzgünüz. Federasyonun derhal buna bir önlem alması gerekiyor.

Yorumlar

  1. babutsa says:

    nedir alip veremedigin de boyle yarim yamalak haber yayinliyorsun. once arastir, gazetecilik yap. saha tutmak federasyonun degil, kuluplein yukumlulugudur. pymmes parkin da isletmecisi belediyedir, federasyon degil.

    federasyon sadece bu sahalarin indirimli olarak kullanilmasini sagliyor.

    Cani ceken gazeteci artik.

    1. Necdet Topçu says:

      Pymmes Park’ın sahaları, TTFF tarafından tutulup, kulüplere kiralanmaktadır. Maaalesef syın eleştirmen arkadaş, tutturamadınız hedefinizi. Binanın aahtarı bile TTFF’dedir.