kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.236
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
9°C
LONDRA
9°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

RTÜK’ten ‘Kızıl Goncalar’ dizisine 2 kez durdurma cezası

RTÜK’ten ‘Kızıl Goncalar’ dizisine 2 kez durdurma cezası
28.12.2023
0
A+
A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kızıl Goncalar dizisinin yayımlandığı FOX TV’ye idari para cezası ile iki kez program durdurma cezası verdi. Cezanın “toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık” gerekçesiyle verildiği açıklandı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin geçen hafta Kurul’un diziye ilişkin şikayetleri incelediğini duyurmuştu. Üst Kurul, FOX TV’ye ceza verilmesi kararını oy çokluğuyla aldı.

Üst Kurul’un Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından seçilen üyelerinden İlhan Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, RTÜK’ün tarikat ve cemaatlere boyun eğdiğini söyledi.

Taşcı, “Tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatan Kızıl Goncalar dizisine ‘toplumun milli ve manevi değerlerine’ aykırılıktan Üst Kurul % 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verdi” dedi.

Yapımcılığını GOLD Film’in üstlendiği dizi, seküler Atatürkçü bir hekim olan Levent ile bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in hayatlarının kesişmesini konu alıyor.

Dizinin başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz var.

Özgü Namal’ın canlandırdığı karakter Meryem, kızı Zeynep’in tarikat şeyhinin oğluyla evlendirilmek istendiğini öğrenince bunun önüne geçmek için mücadele etmeye başlıyor.

Dizi, tarikat sahneleriyle sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Tarikata mensup çocukların küçük yaşta evlendirilmesi, kız çocuklarının okula gönderilmemesi ve Kuran Kursu’nda şiddet gibi dizinin ilk bölümündeki pek çok sahne tartışma yaratmıştı.

Mil Diyanet Sen dizinin yasaklanmasını istemiş, İsmailağa Cemaati dizinin yayından kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrı yapmıştı.

Halen FOX TV’de 2 bölümü yayımlanan dizinin İstanbul Şişli’deki tanıtım afişlerine boyalı saldırı düzenlenmişti.

Dizinin Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın kararıyla iptal edilmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.