kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2669
EURO
34,7755
STERLIN
40,4430
BITCOIN
$63.585
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Çarşamba Kapalı
21°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cumartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Müteahhitler Birliği’nde zafer Cafer Gürcafer’in

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği seçimleri yapıldı ve zafer Cafer Gürcafer’in oldu.

Müteahhitler Birliği’nde zafer Cafer Gürcafer’in
20.03.2014
0
A+
A-
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer

1 Mart’ta yapılan ancak oy verme işlemi sırasında çıkan tartışmalar sonucu geçtiğimiz haftasonuna ertelenen Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin (KTIMB) Olağanüstü Genel Kurulu’nun galibi işadamı Cafer Gürcafer ve ekibi oldu. Gürcafer’in başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda ise Meriç Erülkü, Ceyhun Tunalı, Kemal Aktunç, Redif Nurel, Halil Öncülay, Yakup Tel yer aldılar. Yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise Erdoğan Bekiroğlu, Ayşe Kanlıada seçildi.

115 oy ile Hasan Tosunoğlu’nu geride bırakan Gürcafer, yeni dönemdeki girişimlerini gazetemize verdiği özel bir röportaj ile anlattı.

OLASI BİR ÇÖZÜM BÜYÜK FAYDA GETİRECEK

Kuzey Kıbrıs Türk Toplumu’nun çözüm adına önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Gürcafer, “Ülke olarak konumumuz, yalnız Ortadoğu değil bütün dünyayı ilgilendirmektedir. Bizim kendi içimizdeki yurttaş olarak aldığımız sorumluluklar kendi yaşam standartlarımızı belirleyecek. Geçmiste Annan Planı’nda olumsuzluklar yaşadık fakat bu kez hükümetimiz de desteği ile daha çok çalışıp eksiklerimizi toplum olarak tamamlamamız gerekmektedir” dedi. Olası bir çözümde sadece inşaat sektörü değil, diğer sektörlere de büyük faydası olacağını belirten Gürcafer, devletin ve şirketlerin gelirinin yüksek olmamasından dolayı ülkenin temelinde yatan sorunun ekonomik olduğunun altını çizerek, “Bizim sorunumuz fakirliktir. Bugün asgari ücretin bile tam oturmaması bunun en büyük kanıtıdır” diye açıkladı.

Önümüzdeki dönemde İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türk vatandaşlarımız için devletin bir çalışma yapmasına da değinen Gürcafer, “Toplum olarak nüfus yoğunluğuna ihtiyaç vardır. Yurtdışında yaşayanların da çözümü bekledikleri artık ortada. Onlarda farkındalık istemektedir. Zamanında olumsuzluklar yüzünden göç etmek etmek zorunda kaldılar ama devletin ve yurttaş olarak bizim bunu göz ardı etmememiz lazım” açıklamasını yaptı.             Nüfus olarak da Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan Türk toplumundan kat kat yüksek olduğunu ve konunun enine boyuna irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Gürcafer, “Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızda bizim gibi herşeyin en iyisine layıktır. Devlet yetkilileri ile önümüzdeki dönemde oturup bu konuyu detaylı olarak konuşacağız. Çözüm yüzünden en ucralara savrulan insanımıza sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Seçim sonrası yerel gazetelere de seçim hakkında açıklama yapan Gürcafer, “Biz bir aileyiz, kazanan veya kaybeden burada bitmiştir. Bundan sonra hep birlik olarak, ayrım gözetmeksizin sorunlarımızın çözülmesi yolunda, birliğimize katkı koymak ve ülkede barışı sağlamak için çalışacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.