kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3497
EURO
34,7770
STERLIN
40,6126
BITCOIN
$59.091
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

“Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları” sergisi İstanbul’da açıldı

“Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları” sergisi İstanbul’da açıldı
09.12.2023
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan “40’ıncı Kuruluş Yıldönümünde Cumhurbaşkanı Tatar’ın Objektifinden KKTC Fotoğrafları” sergisi İstanbul Ticaret Odası tarafından Tatar’ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın gözünden KKTC’nin tarihi yerleri, doğal güzellikleri ve zenginliklerini yansıtan karelerden oluşan sergi İstanbul’da İTO Yeni Cami Hünkar Kasrı’nda yer alıyor. Sergi, 29 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.
Cumhurbaşkanı Tatar, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu sergi ile bir kez daha bütün dünyaya ve insanlığa seslendiğini söyleyerek, “KKTC mutlak surette hak ettiği yeri alacaktır” dedi.
KKTC’nin doğasını ve kültürünü İstanbul’da böylesine tarihi ve güzide bir mekanda sergilenmesinin çok anlamlı ve değerli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, İTO’ya ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.
Serginin, KKTC’nin 40’ıncı yılında ülkeye sahip çıkma, güzelliklerinin yanında, sanat ve kültürünü tanıtma açısından önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkı medeni dünyanın bir parçasıdır. Dolayısıyla Kıbrıs Türk halkını farklı siyasi emellerle dışlamaya, izole etmeye, ambargolarla ekonomik potansiyelimizi yıpratmaya yönelik her türlü hareket insan haklarına aykırıdır” ifadelerini kullandı.

“Kıbrıs, Doğu Akdeniz’in en güzel adası”

Cumhurbaşkanı Tatar, İstanbul Ticaret Odası Başkanı nezdinde İTO’nun yüz binlerce üyesine seslenmek istediğini kaydederek, İTO üyelerinin KKTC’ye verdiği değerin çok önemli olduğunu belirtti.
“Bugün sergilenen fotoğraflarda da göreceğimiz gibi, benim her zaman mesajım çevremize, doğamıza sahip çıkmak. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs’ımız dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi, Doğu Akdeniz’in en güzel adası. Yeşilimizle, mavimizle, çevremizle, doğal güzelliklerimizle, tarihimizle” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ın ziyaret edilmesi gereken bir destinasyon olduğunu söyledi.
Ülkenin turizm potansiyeline de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, her Türk vatandaşının KKTC’deki güzellikleri yerinde görmesi için mutlaka ülkeyi ziyaret etmesi, tatillerinin bir bölümünü geçirmesi gerektiğini ifade etti.
 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.