kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2783
EURO
34,7873
STERLIN
40,5510
BITCOIN
$63.920
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Abdullah Öztoprak Avrupa-Akdeniz Mükemmeliyet ödülüne layık görüldü

Abdullah Öztoprak Avrupa-Akdeniz Mükemmeliyet ödülüne layık görüldü
08.12.2023
0
A+
A-

 

Moda tasarımcısı Abdullah Öztoprak, 7 aralık gecesi,  İtalya’nın  başkenti Roma’da tarihi Sala Della Protomoteca (CAMPIDOGLIO)‘da Avrupa-Akdeniz Mükemmeliyet ödülüne layık görüldü.

E-Novation Vakfı ve Akdeniz Gazeteciler Cemiyeti’nin ortak düzenlediği Euro- Med Excellence Awards 2023 (Avrupa-Akdeniz Mükemmeliyet Ödülleri 2023) ödül gecesinde yaptığı çalışmalarla uluslararası çapta fark yaratan, barışa, dostluğa, kültüre katkıda bulunmasından ötürü Moda tasarımcısı Abdullah Öztoprak’a Avrupa-Akdeniz Mükemmeliyet Ödülü verildi.

Ödül töreninde; siyaset, diplomasi, iş, moda, sanat ve spor camiasından birçok profesyonel isim bir araya geldi.

E-Novation Vakfı Başkanı Massimo Lucidi gecede yaptığı konuşmada; ”Bugün saygı kültürünü yayan ve insanlar arasındaki işbirliğini yücelterek, toplumun gelişmesine katkıda bulunan örnek insanlara, yani elçilere, her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Avrupa’da ve daha geniş çerçevede Akdenizi de içine alan bu bölgede sonsuz saklı kalmış kaynak var ki bunların yeni nesillerle birlikte, hem değerlendirilmesi hem de korunması gerekiyor.” dedi.

 

Abdullah Öztoprak’a ödülünü Kraliyet soyundan Prens Marconi verdi. Ödül töreninde Abdullah Öztoprak’ın Avrupa ve Akdeniz bölgesine sadece moda tasarımcısı olarak değil çok yönlü sanat çalışmalarını bir arada toplayıp sunarak kültürel ve tarihsel katkı koyduğu söylendi. Ayrıca mesleki kariyerindeki önceki başarıları, ödülleri büyük takdir topladı.

Abdullah Öztoprak gecede yaptığı konuşmasında almış olduğu ödülden dolayı büyük onur duyduğunu belirterek; bilim, sanat, spor ve edebiyatın her zaman ihtiyaç duyulan barışa ulaşması ve onların büyütmek için elimizdeki en önemli araçların bunlar olduğunu söyledi. Her çalışmada barışı hedef tutarak insanoğlunun hak ettiği hayatı sağlamak gerektiğini söyleyen Öztoprak, Akdenizin ortasından Kuzey Kıbrıs’tan geldiğini ve ülkesinde İtalyan tarih ve kültürünün de yer aldığını belirtti.

Boynunda taşıdığı ipin simgesel anlamını açıklayan Öztoprak, ‘’Boyunmda asılı üç kurşun aksesuar olmaktan ötedir. Gündemdeki savaş halini protesto etmek amacıyla atılan her kurşunun kurşunu atanın dahi boynunu yavaş yavaş sıkan bir idam ipine dönecektir’’dedi.

Sanatçı almış olduğu ödülün ardından iki gün sonra da almış olduğu davet üzerine Milano’da bir moda çekimi gerçekleştirip adaya geri dönecektir.

Abdullah Öztoprak’ın İtalyan basınında fotografları yer almaya başladı ve gelen röportajlar kendini oldukça mutlu ediyor ve uluslararası platformda anlaşılmış olmaktan ve değer görüyor olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.