kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2586
EURO
34,6951
STERLIN
40,3299
BITCOIN
$62.672
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
20°C
LONDRA
20°C
Parçalı az bulutlu
Perşembe Parçalı bulutlu
21°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
24°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rabbi Chaim Azimov’u kabul ederek görüştü

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rabbi Chaim Azimov’u kabul ederek görüştü
26.12.2022
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Hanukkah münasebetiyle KKTC Rabbi Chaim Azimov, KKTC Yahudi Cemaati üyeleri Alon Choen Adiv, Nadin Yolak ve Ben Doron Dadush’u kabul etti. Görüşmede İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Muhammet Yaşarata’da hazırda bulundu. 

21 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen görüşmede, Musevilik inancına mensup vatandaşların Hanuka Bayramı’nı kutlayan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, birlik ve beraberliği vurgulayan mesajında, KKTC’deki her bireyin, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahip olduğuna dikkat çekerek Musevilik inancına mensup kişilerin, ülkenin kültür mozaiği içerisinde, diğer etnik ve dini gruplarla karşılıklı anlayış ve kardeşlik duygusu içerisinde var olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, farklılıkların ülkemiz için bir zenginlik olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’de ve dünyada yaşayan tüm Yahudilere Hanuka Bayramı’nın huzur, esenlik getirmesini temenni etti.

İslam Devletlerinde Hahamlar İttifakı (ARIS), ağırlıklı olarak Müslüman ülkelerdeki Yahudi topluluklarına hizmet eden hahamların faaliyetlerini birleştirmek ve desteklemek için kurulmuştu. Rabbi Chaim Azimov, KKTC’yi uzun yıllardır aktif bir şekilde temsil etmekle bilinmektedir. 

İslam Devletlerindeki Hahamlar İttifakı, birbiriyle çatışan taraflarla olumlu ilişkilere sahip, apolitik, hükümet dışı çok az kuruluştan biridir. ARIS, tüm taraflara karşı benzersiz hassasiyeti sayesinde, gerilimleri yatıştırmak ve aksi takdirde düpedüz yangına yol açabilecek bir boşluğu doldurmak için önemli bir hafifletici rol oynayabilir.

İslam Devletlerinde Hahamlar İttifakı tarafından Hanuka bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Paylaşılan mesaj şöyle: 

‘‘Kislev 5783’ün 25’ine yaklaşıyoruz – dünyanın dört bir yanındaki Yahudiler 8 gün boyunca Hanukah’ı kutladığında. Tatil 18 Aralık 2022 Pazar akşamı başlar ve 26 Aralık 2022 Pazartesi akşamı sona erer.

Hanukah, İsrail halkını mitzvah yerine Helenistik kültür ve inançları kabul etmeye zorlamaya çalışan Selevkoslar (Suriye-Yunanlılar) tarafından saygısızlık edildikten sonra MÖ 2. yüzyılda Kudüs’teki Kutsal Tapınağın yeniden adanmasını kutlayan ‘adanmışlık’ anlamına gelir. Allah’a bağlılık ve inanç.

Festivalin kalbinde her gece menora aydınlatması var. İlk gece sadece bir alev yakıyoruz. İkinci gece ek bir alev yakılır. Hanukah’ın sekizinci gecesinde, sekiz ışığın tamamı tutuşturulur. Lütfen dünyanın her yerindeki Hanukah aydınlatmalarına katılın!

Hanukah’ın mumları dünyamıza şifa, ışık ve sıcaklık getirsin – Çok Mutlu bir Hanukah için en iyi dileklerimle!’’

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.