kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3342
EURO
35,1132
STERLIN
40,8565
BITCOIN
$70.623
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kızılyürek’ten, Aysu Basri Akter için Komisyona soru önergesi

Kızılyürek’ten, Aysu Basri Akter için Komisyona soru önergesi
29.07.2022
0
A+
A-

Avrupa Parlamentosu Üyesi Niyazi Kızılyürek,  gazeteci Aysu Basri Akter’in Türkiye’ye girişinin reddedilmesiyle ilgili Komisyona soru önergesi yönlendirdi.

Kızılyürek, Avrupa Komisyonu’na sunduğu soru önergesiyle 25 Temmuz tarihinde  gazeteci Aysu Basri Akter’in, Türkiye’ye girişi reddedilen altıncı Kıbrıslı Türk barış aktivisti olduğunun altını çizdi.

Kıbrıslı Türk aktivistlerin Türk ulusal güvenliğine bir tehdit oluşturmadığını belirten Kızılyürek, Avrupa Birliği yurttaşı olan Kıbrıslı Türklerin bir aday ülke olan Türkiye’ye seyahat özgürlüğünün kısıtlandığını vurguladı. Kızılyürek,  Komisyon’un Kıbrıs Türk toplumunu Türkiye Cumhuriyeti’nin müdahalelerinden korumak için ne gibi önlemler almayı planladığını sordu.

Kızılyürek’in Komisyon’a yönlendirdiği soru önergesinin tam metni şöyle:

“25 Temmuz tarihinde Kıbrıslı Türk gazeteci Aysu Basri Akter’in Türkiye Cumhuriyeti’ne girişi engellendi. Gazeteci, havaalanında 19 saat bekledikten sonra Kıbrıs’a geri gönderildi. Aysu Basri Akter Türkiye’ye girişi reddedilen ilk Kıbrıslı Türk değil. Son birkaç ayda bir çok Kıbrıslı Türk aktivist, gazeteci ve sendikacının Türkiye’ye girmesine izin verilmedi.

Girişine izin verilmeyen herkes için “Türkiye’nin ulusal güvenliğine tehdit” resmi gerekçesi verilemektedir. Ancak asıl sebep, Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyindeki politikalarını eleştirmeleri ve Kıbrıs’ta federal bir çözümden yana olmalarıdır.

Bu bağlamda Komisyon,

Avrupa vatandaşlarının Türkiye hükümeti tarafından ihlal edilen haklarını korumak için hangi adımları atmayı planlıyor?”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.