kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
STERLIN
40,6505
BITCOIN
$64.879
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

KKTC devlet piyangosunda skandal: EOKA’cıların fotoğrafını bastılar

KKTC devlet piyangosunda skandal: EOKA’cıların fotoğrafını bastılar
25.07.2022
0
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde akıllara durgunluk veren bir skandal yaşanıyor. 8 Ağustos tarihli piyango biletlerine Erenköy mücahitleri diye EOKA’cıların fotoğrafını bastılar.

Erenköy Direnişi’nin 58’inci yıl dönümü için çıkarılan 8 Ağustos tarihinde yapılacak piyango çekilişinde akıllara durgunluk veren bir hata yapıldı. Piyango biletine Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğrafı basıldı.

KKTC medyasında yer alan haberde bu hatanın sanatçı Yıltan Taşçı tarafından fark edildiği belirtildi. KKTC Başbakanlığı’na bağlı Piyangolar İdaresi’nin EOKA’cıların fotoğrafını basmasını Kıbrıs Detay gazetesi manşetlerine taşıdı.

TÜRK BAYRAĞI DETAYI

KKTC’li yetkililerin Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğrafını basması ile ilgili bir açıklama gelmedi. 23 Nisan 1964’te St. Hilarion bölgesinde çekilen fotoğrafta EOKA’cılar ele geçirdikleri Türk bayrağı ile sözde zaferi kutluyorlardı.

OSMAN UZUN İSTİFA ETTİ

Piyango biletleri üzerine Erenköy Mücahitlerin fotoğrafı yerine EOKA’cı çetenin fotoğrafının basılması ve piyasaya sürülmesinin ardından Devlet Piyangoları Birimi Sorumlusu Osman Uzun görevinden istifa etti.

Osman Uzun’un açıklaması şöyle:

”Dün sabah yaşanan talihsiz olayını ardından, bir hata dahi olsa sorumluluk tamamen şahsıma ait olduğu için lurum çalışanı olmam hasebiyle istifa değil görevden azlimi isteyebilmemden dolayı sayın Başbakan Dt Ünal Üstel den gereğini yapması konusunda ricada bulundum…Öncelikle şunu söyleyeyim ki gün içerisinde toplumsal hassasiyet gösteren ve ülkesine bayrağına duyduğu sevgiden farklı mecralarda yazılar, eleştiriler yapan hiç kimseye kırgın veya kızgın degilim….Vatandaşlarımızın ülkesine ve değerlerine sahip çıkması bu talihsiz olayla olsa dahi hala ülkemiz adına bir umudun varlığına işarettir…Bilmeden kırdığım üzdüğüm kim varsa özür diliyorum…Her insan ONURU için yaşamalı ve de önce kendisine SAYGI duymalı… Ben Kendime Aileme ve Ülkeme duyduğum saygıdan görevime daha fazla devam etmemeye karar verirken bunun herkese ve her makama da örnek teşkil etmesini dilerim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.