kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
STERLIN
45,6838
BITCOIN
$65.640
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
15°C
LONDRA
15°C
Açık
Pazar Hafif yağmur
16°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

Gaz yoksa anlaşma da yok!

Londra’da bulunan Türk müzakereci Ergün Olgun, Reuters haber ajansına verdiği röportajda sert mesajlar verdi. Olgun, enerji arama çalışmalarının müzakerelerden ayrı tutulamayacağını vurguladı.

Gaz yoksa anlaşma da yok!
27.11.2014
0
A+
A-
İngiltere’nin AB’den sorumlu Bakanı David Lidington ve Kıbrıslı Türk Müzakereci Ergün Olgun, Londra’da bir araya geldiler.

İngiltere’nin AB’den sorumlu Bakanı David Lidington ve Kıbrıslı Türk Müzakereci Ergün Olgun, Londra’da bir araya geldiler.

Kıbrıs’ta kesintiye uğrayan müzakerelerin yeniden başlaması için uluslararası kamuoyunun girişimleri yoğunlaşıyor. BM Temsilcisi Espen Barth Eide liderler arasında mekik dokurken, sert bir açıklama, geçen ay Müzakerecilik görevine atanan Ergün Olgun’dan geldi.

Temaslarda bulunmak için Londra’da bulunan ve İngiltere’nin AB Bakanı David Lidington’la adaya hareketinden önce buluşan Olgun, Reuters Haber Ajansı’na verdiği röportajda  sert mesajlar verdi. Enerji arama çalışmalarının müzakerelerden ayrı tutulamayacağını savunan Olgun, “Rumlar, planları doğrultusunda uluslararası bir boyut kazandırdıkları gaz arama çalışmalarını sürdürürlerse, Türk sismik gemilerinin aramaları da devam edecek. Bir dönüm noktasındayız. Rumlar enerji kaynaklarını bizimle paylaşıp paylaşmayacaklarına karar verecekler ya da kendi kaynaklarını aramayı sürdürecekler” dedi.

İNGİLİZ PARLAMENTERLE GÖRÜŞÜYOR

Bir dizi görüşme gerçekleştirmek için hafta başında Londra’ya gelen Müzakereci Ergün Olgun, David Lidington’la buluşmasının ardından yaptığı açıklamada da, çok yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurguladı. İngiliz bakana, Kıbrıs Türk Tarafının yapıcı tutumunu ve müzakere masasında olduğunu söylediklerini belirten Olgun, görüşme talebinin kendilerinden geldiğini de bildirdi.

David Lidington’un kendileri ile dört kişilik bir heyetle birlikte görüştüğünü aktaran Müzakereci Olgun, “Kıbrıs Türk Tarafı olarak, 11 Şubat 2014  tarihli ortak açıklama çerçevesinde, federasyona dayalı bir çözüme uyumlu öneriler yaptığımızı Lidington’a anlattık. Tek yanlı davranışların federasyona hizmet etmediğini kaydettik. Yetki paylaşımının önemini vurguladık. Kıbrıs’ta iki taraf, kültürel miras ve kayıp şahıslarla ilgili konularda işbirliğini başarmaktadır. Bu işbirliği, hidrokarbon alanında da olabilir. Tüm bunları konuştuk” dedi.

Cuma gününe kadar Londra’da olacak olan Ergün Olgun, İşçi Partisi Milletvekili ve Gölge Kabine’de Avrupa Bakanı olarak görev yapan Pat Mcfadden ile de görüştü. Parlamenterlerin yanısıra Lordlar Kamarası üyeleri ile de biraraya gelen Olgun’a Cumhurbaşkanlığı Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Müzakere Heyeti Üyesi Güneş Onar da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Ekim ayında, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıklayan Kudret Özersay’ı görevden almış, yerine Cumhurbaşkanlığı Danışma Kurulu Başkanı olan Ergün Olgun’u atamıştı. Cumhurbaşkanlığı eski müsteşarlarından olan Ergün Olgun, Kıbrıs konusundaki görüşme sürecinde “müzakereci” olarak görevlendirdi.

71 yaşındaki Olgun,  2004 BM Annan Planı Müzakerelerinde Kıbrıs Türk Müzakere Heyeti Üyeliği ile Kıbrıs Türk Teknik Komiteleri’nin Koordinatörlüğü görevlerini de yürütümüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.