kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.790
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
10°C
LONDRA
10°C
Parçalı bulutlu
Pazar Parçalı bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C

Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı konuştu

Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı konuştu
16.03.2022
0
A+
A-

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker’in videolarındaki iddialarla gündeme gelen ve Kıbrıs’ta uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, Halk TV’nin sorularını  yanıtladı. Halil Falyalı’nın kardeşi Hüsnü Falyalı, “Türkiye’deki yasadışı bahiste ağabeyim vardı. 2004 yılında başladı. Yaşasaydı zaten bırakmayı planlıyordu” dedi.

“Sedat Peker ağabeyimle tanışmak istedi”

Organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker’in ağabeyiyle tanışmak istediğini öne süren Hüsnü Falyalı, “Kendisi 6-7 yıl önce adaya geldi. Ağabeyimin hayattayken anlatımlarına göre Sedat Peker kendisiyle tanışmak istedi. Ancak ağabeyim bu görüşme talebini kabul etmedi” dedi.

“Erkam Yıldırım’ı tanımıyoruz”

Sedat Peker Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile ağabeyimin içinde olduğu bir uyuşturucu ticaretinden bahsettiğini  hatırlatan Falyalı “Biz Erkam Yıldırım’ı ne gördük, ne de tanıdık. Babasını ise başbakan olması kaynaklı tanıyoruz. Sedat Peker belki de gündem olsun diye Kıbrıs’ı bu konuya kattı. Ayrıca adayı görüyorsunuz küçük bir yer. Burada nasıl uyuşturucu satacaksın, nasıl ticaretini ve transferini yapacaksınız. Böyle bir ihtimal var mı?” diye konuştu.

“Oteli biri aradı, ‘Halil Falyalı’ya büyük operasyon olacak’ dedi”

Daha önce tehdit alıp almadıkları yönündeki soruya yanıt veren Hüsnü Falyalı, “Herhangi bir tehdit almıyorduk. Ancak 8 Ocak’ta biri oteli aradı. ağabeyim ile görüşmek istedi. ağabeyim istemedi. Birkaç kez daha aradı. Yine ağabeyim telefonlarına çıkmadı. Bunun üzerine bu kişi, ‘Halil Falyalı’ya büyük operasyon olacak’ diyerek telefonu kapattı. Bu yaşanılan olayı emniyete bildirdik” dedi.

“Söylemez kardeşlerin ismini ilk kez duydum”

Halil Falyalı suiaksti ile ilgili tutuklanan Söylemez kardeşler hakkında daha önce bilgisi olmadığını söyleyen Falyalı, “Söylemez kardeşler ismini ilk kez bu olayla duydum. Haklarında hiçbir şey bilmiyordum. Kim için neden yaptıklarını da henüz bilmiyorum. Ancak dava sürecini takip edeceğiz. Orada öğreneceğiz. Giden bizim canımız” diye konuştu.

UBY’ye yardım iddiaları

Halil Falyalı’nın Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) maddi olarak desteklediği yönündeki iddialar hakkındaki soru üzerine kardeş Falyalı, “Babam yılarca UBP’de görev almış bir isim. Genel sekreter yardımcılığı dahi yaptı. Biz doğduk doğalı bu partinin içinde büyüdük. Ağabeyim de bu partinin içerisindeydi. ağabeyim bu partiye para yardımı yaptığı doğru” dedi.

Falyalı, ağabeyinin Kıbrıslı siyasetçilere ve bürokratlara seks kaseti ile şantaj yaptığı iddialarını ise, “Böyle bir şey mümkün değil. Sizce olabilir mi böyle bir şey? Bize böyle bir şey yakışmaz. Rüşvet, şantaj olmaz burada” diyerek yalanladı.

Kaynak: halktv.com.tr

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.