kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3656
EURO
34,9702
STERLIN
40,9329
BITCOIN
$70.888
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Birkan Uzun son yolculuğuna uğurlandı

10.01.2022
0
A+
A-

‘7 kıta, 7 zirve’ hedefiyle yola çıkan KKTC bayrağını ABD’de dalgalandıran Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun, Güzelyurt’ta son yolculuğuna uğurlandı. Amerika’da kayak kazasında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk genç dağcı Birkan Uzun, bugün, programının Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldığı cenaze töreni ile toprağa veriliyor.

1 Ocak tarihinde hayatını kaybeden ve dün akşam naaşı KKTC’ye getirilen Uzun’u son vedasında sevenleri yalnız bırakmadı. Uzun’un babası Cengiz Uzun, yanlarında olup başsağlığı dileyenlere teşekkür ederek, oğlunun tüm Türkleri gururlandırdığını söyledi.

“AMERİKA, İNGİLTERE VE KOLOMBİYA’DAN ARKADAŞLARI BURADA… O HEP BİRLEŞTİRİCİ BİR İNSANDI”

Uzun, ayrıca, “Birkan doğduğu günden bu yana gözleri ışıl ışıl bakıyordu. İlkokulda okumayı ilk öğrenen oğlum, ilkokul çağında bilim adamı olacağım diyordu. İlk büyük gururu, ilkokul koleje birinci girmeyi başardı.  MIT’de okuyacağım dediğinde ne olduğunu bilmiyordum. Her zaman hedefleri olan insan sevgisi olan vefalı biriydi. Amerika, İngiltere, Kolombiya’dan arkadaşları burada. O hep birleştirici bir insandı. Tüm akademik başarıları yanında iyi de sporcuydu” ifadelerini kullandı.

BİRKAN UZUN KİMDİR?

Amerika’nın Washington eyaletinin Seattle şehrinde yaşayan ve aslen Güzelyurtlu olan 28 yaşındaki Uzun, 16 Aralık 2021’de, 4 bin 892 metre rakımıyla Antarktika’nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak, KKTC bayrağını dalgalandırmıştı.

Vinson Dağı, “7 kıta 7 zirve” hedefiyle yola çıkan Uzun’un beşinci zirvesiydi.

Başarısı Türkiye medyasına da yansıyan Uzun, “Bu tür dağların zirvesine çıkmak, bu hedeflere ulaşmak çok çok güzel bir duygu ve gurur. KKTC’yi de temsil ettiğim için çok gururluyum” açıklamasında bulunmuştu. KKTC’deki devlet ve hükümet yetkilileri gibi Türkiye’deki yetkililer de Uzun’un kaybından duyduğu üzüntüyü paylaşmıştı.

1993 yılında Gazimağusa’da dünyaya gelen Uzun, 2011’den bu yana ABD’de yaşıyordu.

Birkan Uzun’un naaşı  ölümünden 8 gün sonra KKTC getirildi.

Uzun’un babası, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Eğitim Ortak Hizmetler Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun, cenazenin ülkeye getirilmesi sürecinin hızlandırılması konusunda KKTC Washington Temsilciliği, Cumhurbaşkanı Tatar ile Türkiye Cumhuriyeti elçiliklerinin devrede olduğunu açıklamıştı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.