kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
STERLIN
41,0284
BITCOIN
$69.946
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Kıbrıs zirvesinde yine olumsuz sonuç

Kıbrıs zirvesinde yine olumsuz sonuç
29.04.2021
0
A+
A-

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cenevre’deki Kıbrıs zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Guterres, görüşmelerde ortak bir zeminde buluşulamadığını söylerken, müzakerelerin süreceğini belirterek “Vazgeçmeyeceğim” dedi.

İsviçre’nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler öncülüğünde gerçekleştirilen Kıbrıs zirvesi dün sona erdi. 5+1 formatındaki görüşmelere garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere de katıldı.

Toplantılara başkanlık eden BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, zirvenin ardından bugün kritik açıklamalarda bulundu. Görüşmelerin oldukça zorlu geçtiğini itiraf eden Guterres, “Tahmin edebileceğiniz üzere bu kolay bir toplantı değildi. Henüz müzakerelerin sürdürülmesi için ortak bir zemin bulamadık” dedi.

Guterres, “Yine de vazgeçmeyeceğim. Önümüzdeki dönemde yine BM’nin öncülüğünde 5+1 formatında bir görüşme yapılmasını planlıyoruz. Bir sonraki toplantı için muhtemelen 2-3 aylık bir zaman periyodu gerekiyor” ifadelerini kullandı.

KKTC’DEN İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Görüşmelerde iki devletli çözüm planını sunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu planının görüşmelere “yeni bir vizyon” getirmesini umduğunu ifade etti. KKTC’nin sunduğu teklifte “Adada iki devlet arasında, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde bir iş birliği ilişkisi kurulması amaçlanmaktadır” denildi.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades ise planın “büyük bir hayal kırıklığı” olduğunu öne sürdü. Anastasiades kendi tekliflerini daha sonra ileteceklerini ifade etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.