Site icon Londra Gazete

Kıbrıs’ın güneyinde yaz sezonu için güvenilirlik koşulları belirlendi

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, hükümetin, Güney Kıbrıs’ın yaz sezonunu düşünerek güvenilirlik koşullarını belirlediğini bildirdi.

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, hükümetin 1 Nisan’dan itibaren Avrupa Birliği ülkelerine ve birlik üyesi olmayan ülkelere turizm için ülkeyi açma kararının ardından, Güney Kıbrıs’ın yaz sezonunu düşünerek güvenilirlik koşullarını belirlediğini açıkladı.

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA), Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Otelciler Birliği ve Maliye, Çalışma, Ulaşım ve Sağlık bakanları ve kendisiyle dün bir görüşme yaptığını bildirdi.

Perdios, turist piyasalarına iletilen mesajın, 1 Nisan’dan itibaren ülkenin AB üyesi olmayan ülkelere açılmasından sonra, turizm sektöründe güvenilirlik için koşulların yaratılacağı olduğunu belirtti.

Rum Turizm Müsteşarı KHA’na, “Bu, ECDC protokolleri esasında Nisan2021’den itibaren ülkenin turizme açılması hedefinin elde edildiği anlamına geliyor. 1 Nisan’dan itibaren Kıbrıs ana turizm pazarları olan Britanya, Rusya, İsrail ve ayrıca Ukrayna, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Katar’a açılacak” şeklinde konuştu.

Bu ülkeler ECDC’nin kırmızı kategorisinde yer almalarına ve Güney Kıbrıs’a girmeden önce 2 negatif Koronavirüs testi gerekmesine rağmen ana farklılığın, artık karantina gerekmeyeceği ve sonuç olarak Kıbrıs’la hava bağlantısının kesilmeyeceği olduğunu kaydetti.

Savvas Perdios, Turizm Müsteşarlığı’nın Ulaştırma Bakanlığı ve Kıbrıs Havaalanları İşletmecisi Hermes’le işbirliği halinde, ‘gelecek yaz sezonu için en iyi sonucu’ alabilmek amacıyla Mart 2021’i tur operatörleriyle ve havayolu şirketleriyle görüşmelere adadıklarını anlattı.

Exit mobile version