kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3313
EURO
35,1685
STERLIN
41,1327
BITCOIN
$65.300
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
16°C
LONDRA
16°C
Hafif yağmur
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Cumartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

Kıbrıs’ın güneyinde yaz sezonu için güvenilirlik koşulları belirlendi

Kıbrıs’ın güneyinde yaz sezonu için güvenilirlik koşulları belirlendi
10.03.2021
0
A+
A-

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, hükümetin, Güney Kıbrıs’ın yaz sezonunu düşünerek güvenilirlik koşullarını belirlediğini bildirdi.

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, hükümetin 1 Nisan’dan itibaren Avrupa Birliği ülkelerine ve birlik üyesi olmayan ülkelere turizm için ülkeyi açma kararının ardından, Güney Kıbrıs’ın yaz sezonunu düşünerek güvenilirlik koşullarını belirlediğini açıkladı.

Rum Turizm Müsteşarı Savvas Perdios, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA), Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Otelciler Birliği ve Maliye, Çalışma, Ulaşım ve Sağlık bakanları ve kendisiyle dün bir görüşme yaptığını bildirdi.

Perdios, turist piyasalarına iletilen mesajın, 1 Nisan’dan itibaren ülkenin AB üyesi olmayan ülkelere açılmasından sonra, turizm sektöründe güvenilirlik için koşulların yaratılacağı olduğunu belirtti.

Rum Turizm Müsteşarı KHA’na, “Bu, ECDC protokolleri esasında Nisan2021’den itibaren ülkenin turizme açılması hedefinin elde edildiği anlamına geliyor. 1 Nisan’dan itibaren Kıbrıs ana turizm pazarları olan Britanya, Rusya, İsrail ve ayrıca Ukrayna, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Katar’a açılacak” şeklinde konuştu.

Bu ülkeler ECDC’nin kırmızı kategorisinde yer almalarına ve Güney Kıbrıs’a girmeden önce 2 negatif Koronavirüs testi gerekmesine rağmen ana farklılığın, artık karantina gerekmeyeceği ve sonuç olarak Kıbrıs’la hava bağlantısının kesilmeyeceği olduğunu kaydetti.

Savvas Perdios, Turizm Müsteşarlığı’nın Ulaştırma Bakanlığı ve Kıbrıs Havaalanları İşletmecisi Hermes’le işbirliği halinde, ‘gelecek yaz sezonu için en iyi sonucu’ alabilmek amacıyla Mart 2021’i tur operatörleriyle ve havayolu şirketleriyle görüşmelere adadıklarını anlattı.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.