kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5286
EURO
34,9017
STERLIN
40,7465
BITCOIN
$65.035
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
11°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanın’dan yeni yıl mesajı

KKTC Cumhurbaşkanı ve Başbakanın’dan yeni yıl mesajı
31.12.2020
0
A+
A-

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Yeni yılın ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını ve hepimize sağlık, huzur ve refah getirmesini diliyorum.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yeni umutlar ve dileklerle yeni bir yıla girdiklerini belirtti. Tatar, “Yeni yılın ülkemize ve bütün dünyaya hayırlı olmasını ve hepimize sağlık, huzur ve refah getirmesini diliyorum. 2020 yılını geride bırakırken hafızalarımızdan silinmeyecek pandemi sürecinin 2021 yılında son bulması ümidiyle sizleri selamlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Küresel bir salgınla karşı karşıya kalınan bu zorlu süreçte yüz binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca insanın tedavilerine devam edildiğini kaydeden Tatar, “Temennim, aşının bulunmasıyla birlikte 2021 yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kontrol altına alınarak son bulması ve tüm insanlık adına daha sağlıklı ve güzel günlere ulaşılmasıdır.” açıklamasında bulundu.

Son günlerde tüm dünyada Kovid-19 vaka sayılarının arttığını ve bunun endişeye neden olduğunu vurgulayan Tatar, her türlü fedakarlığa katlanan, kendilerine, doktorlara ve tüm sağlık çalışanlarına her zaman yardım elini uzatan ana vatan Türkiye’ye teşekkür etti.

Tatar, 2020’de yaşanan bir diğer önemli olayın ise KKTC’deki cumhurbaşkanı seçimiyle Kıbrıs meselesinde artık egemen eşitliğe dayalı, iki devletli bir çözümün gündeme gelmesi olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs Türk halkının ulusal davasına sahip çıkmak ve KKTC’nin zeminini güçlendirmek için Türkiye ile iş birliği içinde çalışmalarımız devam etmektedir. Vizyonumuz, iki halk ve sahip oldukları iki devlet arasında, egemen eşitlik ve iş birliğine dayalı bir uzlaşı zeminini oluşturmaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’nin de büyük desteği ile önemli adımlar attık”

Başbakan Ersan Saner, 2020 yılının nerdeyse bütününün dünya için eşi benzeri görülmemiş bir salgınla mücadeleyle geçtiğini belirterek salgının sadece sağlığı değil, ekonomiyi, sosyal yaşamı ve insanların psikolojisini de olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Bu süreçte KKTC ekonomisinin daraldığını vurgulayan Saner, yaşanan sorunlara rağmen tüm sektörlere ayakta durabilmeleri için devlet olarak ellerinden gelen katkıyı yaptıklarının altını çizdi.

​​​​​​​Ana vatan Türkiye’nin de büyük desteğiyle salgının olumsuz etkilerini asgariye indirgemek, salgınla başarılı şekilde mücadele edebilmek ve sağlık alanındaki eksikleri gidermek için önemli adımlar attıklarını aktaran Saner, “İnşallah 2021 yılı yeniden normale döneceğimiz, güzel ülkemizi, dünyamızı rahatça gezebileceğimiz, birbirimize dostça, kardeşçe sarılabileceğimiz bir yıl olur.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.