kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3249
EURO
35,0645
STERLIN
40,9287
BITCOIN
$70.690
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
12°C
LONDRA
12°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
13°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

KKTC’de koalisyon hükümeti bozuldu

KKTC’de koalisyon hükümeti bozuldu
08.05.2019
0
A+
A-

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, HP’nin hükümetten çekilme kararı aldığını açıkladı.

Halkın Partisi Parti Meclisi toplantısı tamamlandı. Özersay yaklaşık 3 buçuk saat süren toplantının ardından basının karşısına PM üyeleriyle birlikte çıktı.

Kudret Özersay, Parti Meclisi’nde oylama yapıldığını, 55 evet, 4 hayır oyu ile hükümette kalmama kararı aldıklarını söyledi.

Özersay, “Muhalefette mi kalacağız hükümet görüşmesi mi yapacağız, buna parti meclisi karar verecek” dedi.

Özersay, basın toplantısında 15 aylık hükümetle ilgili değerlendirme yaptı, hükümetten çekilme sebepleri arasında Maliye Bakanlığı’nın arazi kiralamalarını ve “güven bunalımını” gösterdi.

“HP olarak her ne isterse olsun, her ne pahasına olursa olsun hükümette olalım ya da kalalım görüşünde olmadık” diyen Kudret Özersay, gelinen noktanın HP açısından sineye çekilebilecek nokta olmadığını ifade etti.

Özersay, Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın istifası konusunda ise Denktaş’ın sıradan bir bakan değil, dörtlü koalisyon ortağı bir partinin başkanı olduğunu hatırlatmak istediğini vurguladı.

HP Genel Başkanı Özersay, bundan sonrasına ilişkin sorular üzerine erken seçim ihtimalini de dışlamadığını söyledi.

7 Ocak 2018’deki erken genel seçimin ardından CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman başkanlığında 2 Şubat 2018’de kurulan CTP-HP-TDP-DP koalisyon hükümeti, Cumhuriyet Meclisi’nde 27 milletvekiline sahip bulunuyor.

BAŞBAKAN DA İSTİFA EDİYOR

Bugün öğleden sonra Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın istifasının ardından Halkın Partisinin koalisyon hükümetinden çekilmesiyle devam eden süreçte bir istifa kararı daha geldi. Adeta çorap söküğü gibi gerçekleşen istifa ve çekilme kararlarını Başbakan Tufan Erhürman’ın istifa kararı takip etti.

HP’nin koalisyondan çekilmesinden sonra sosyal medya hesabı içinden açıklama yapan Erhürman, yarın sabah Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya istifasını sunacağını duyurdu. Erhürman’ın sosyal medyada yaptığı açıklama şöyle:

“Az önce yapılan açıklamaların hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüm. Ülkemizin bir an önce yönetsel istikrara kavuşmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde yeni hükümetin kurulmasına ilişkin çalışmaların gecikmeden başlamasının sağlanması amacıyla yarın sabah saat 10:00’da istifamı Sayın Cumhurbaşkanı’na sunacağım. Görev süremiz içerisinde birlikte çalıştığım bakan arkadaşlarıma, kıymetli bürokratlarımıza, milletvekillerimize, destek veren, katkı koyan, eleştiri yapan herkese teşekkür ederim. Halkımıza sevgi ve saygılarımı sunar, yeni dönemin ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim”.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.