kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Kayıp’lar için işbirliği çağrısı

‘Kayıp’lar için işbirliği çağrısı
01.09.2018
0
A+
A-

Kıbrıs Cumhuriyeti hükümeti, Uluslararası Kayıp Kişiler Günü dolayısıyla Türkiye’ye bir kez daha çağrıda bulundu ve artık bu konuda işbirliği yapması, kayıp ailelerinin lehine ondan beklenen gerekli insani ve siyasi kararları almasını istedi.

Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, kayıp kişilerle ilgili herhangi bir bilgiye sahip kişilerin yetkililere bildirmesi çağrısı yapıldı.

Basın açıklamasında, “Birleşmiş Milletler’in 30 Ağustos’u Uluslararası Kayıp Kişiler Günü olarak belirlemesinin, kayıp kişiler trajedisinin çözülmesi için Türkiye üzerinde, gerekli baskıyı yapacak herkesin hemen girişimde bulunmasının bir başlangıç noktası olmasına hizmet etmesi gerektiği” vurgulandı.

Ofis, her kayıp kişinin akıbetini belirlemek için çabaların yoğunlaştırılacağı konusunda da güvence verdi.

Mutabık kalınan kayıp kişiler listesine göre, 492’si Kıbrıslı Türk, 1508’i Kıbrıslı Rum olmak üzere 2000 kayıp kişi bulunuyor. Birçok kayıp kişinin kalıntısına ulaşıldı, kimlik tespiti yapıldı ve ailelerine teslim edildi. (YENİDÜZEN.COM)

Yorumlar

Δ

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.