kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
STERLIN
40,5683
BITCOIN
$63.061
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Orta şiddetli yağmur
Pazar Orta şiddetli yağmur
15°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C

Sibel Siber: Birleşmiş Milletler objektif olmalı!

Sibel Siber: Birleşmiş Milletler objektif olmalı!
23.07.2018
0
A+
A-

 

KKTC Cumhuriyet Meclisi eski başkanı Sibel Siber, Birleşmiş milletler geçici Kıbrıs Özel Danışmanı Lute’a objektif olma çağrısında bulundu.

Lute’un adada gerçekleştireceği temaslar öncesi değerlendirmelerde bulunan Siber, “BM’nin çözüm çabaları, yıılardır zamana oynayıp , istediği çözümü elde etme düşüncesinde olan Rum tarafının arzusuna heba edilmemelidir” dedi.

Cumhuriyet Meclisi eski başkanı Sibel Siber , BM Genel Sekreteri Antonio guterres’in geçici Kıbrıs özel Danışmanı Jane Holl Lute’un Kıbrıs’ta gerçekleştireceği temaslar öncesi yazılı açıklama yaparak, Lute’un müzakerelerde gelinen nokta ile ilgili objektif değerlendirmelerde bulunmasını istedi.

“Birleşmiş Milletler Objektif Olmalı!” diyen Meclis eski Başkanı, “Birleşmiş Milletler’in çözüm çabaları; on yıllardır zamana oynayıp, istediği çözümü elde etme düşüncesinde olan Rum tarafının arzusuna heba edilmemelidir. Çözüm formülünün adının ne olacağı değil, yaşayabilir olması önemlidir” dedi.

Açıklamasında, “Kıbrıs Türk Halkının çözüm arzusunun her zaman güçlü olduğu uluslararası toplum tarafından çok iyi bilinmektedir” ifadelerinde yer veren Sibel Siber, “adada buluncak adil bir çözüm, iki halkın yararına olacağı gibi coğrafyamıza da olumlu yansıyacaktır.Kıbrıs Türk Halkını üniter bir devlette azınlık yapma riski taşıyan, güvencesiz, garantisiz, adil olmayan bir anlaşma ile çözüm sağlansa bile barış sağlanamaz. “dedi.

Crans Montana’daki kıbrıs lonferansının Rum tarafının tutumundan dolayı başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, bunun Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nKıbrıs raporuna yansımadığına dikkat çeken Sibel Seber, Birleşmiş milletlerin ‘gerçeği’ değil ‘dengeyi’ gözettiği sürece çözüme değil çözümsüzlüğe hizmet ettiğine vurgu yaptı.
Siber “Normal bir Devlette garantilere ihtiyaç olmadığını sıklıkla tekrarlayan Sayın Anastasiadis, kendisi de iyi biliyor ki güven tesis edilmeden kurulan bir ortaklıkta, garantiler tehdit unsuru değil, caydırıcıdır. Kaldı ki geçen bunca yılda, Rum liderliği, iki toplum arasında güven tesis edilmesine yönelik adım atmazken, güven yıkıcı eylemlerin devam ettiğini de üzülerek gözlemlemekteyiz.”dedi.

Rum tarafının bu tavrının Birleşmiş milletler tarafından bilindiğine ancak sessiz ve pasif kalınarak buna destek verdiğine dikkat çeken Siber, Kıbrıs Türk halkının ada üzerindeki hakları ve siyasi eşitliğinin tartışılamayacağına vurgu yaptı. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.