kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
STERLIN
40,1714
BITCOIN
$63.907
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Pazar Az bulutlu
9°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Çarşamba hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Hristofyas’tan Anastasiadis’e cevap verme çağrısı…

Hristofyas’tan Anastasiadis’e cevap verme çağrısı…
21.05.2018
0
A+
A-

 

Kıbrıs Cumhuriyeti eski başkanlarından Dimitris Hristofyas, Nikos Anastasiadis’e, Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın Guterres Çerçevesi önerisine cevap verme çağrısı yaptı.

Haravgi’nin; “Dimitris Hristofyas: İşte Hendek” başlıklı haberine göre Hristofyas, Anastasiadis’e mektup göndererek

Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın, Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için Guterres Çerçevesi’ni kabul etmesi yönündeki önerisine cevap vermesini istedi.

Hristofyas, 16 Mayıs tarihini taşıyan ve dün yayınlanan mektubunda, Akıncı’nın, Anastasiadis’ten “daha kötü durumda olmasına rağmen, federasyonu ve Kıbrıslı Türklerin kimliğini savunarak bir kez daha Erdoğan’ı ve Çavuşoğlu’nu karşısına alma cesareti gösterdiğini” savundu.

Mektubunda; “Sayın Akıncı’nın, tek ve bir tane olan Guterres Çerçevesini kabul ettiğini açıkça söyleyerek bizim tarafı, eli böğründe bıraktığına inanıyorum” diyen Hristofyas, Rum tarafını da çerçeveyi kabul ettiğini söylemeye, BM Genel Sekreteri’nin, müzakerelerin Guterres Çerçevesi temelinde yeniden başlama olanaklarını araştırmak üzere danışmanını göndermeye çağrılmasını istemekle de Rum tarafını, eli böğründe bıraktığı görüşünü ortaya koydu.

“BİZİM TARAFTA İSTEKSİZLİK VAR”

Hristofyas; “Akıncı’nın onurlu, Türkiye’nin de onurlu olmadığını düşündüğüm niyeti konusunda bizim tarafta, Guterres Çerçevesi’nin ne olduğuna dair çeşitli kurnazlıklarla ifade edilen bir isteksizlik var” ifadesini kullandı.

Hristofyas mektubunda; Türkiye’nin, (AB yolunda) ilerlemek istiyorsa “şarabına su katması, rota değiştirmesi ve tek yanlı müdahale hakkını, bugün bilinen şekliyle garantileri kaldırması ve Türk askerinin aşamalı olarak çekilmesini kabul etmesi gerektiğini” de savundu.

Türkiye’nin, hidrokarbonlar ve gelecekte hidrokarbonlardan yararlanılması ile ilgili bir teşvike ihtiyaç duyduğunu öne süren Hristofyas “Türkiye’nin Kıbrıs sorununda olumlu tavır gütmesi için en etkin teşvik de Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, çözümle birlikte doğal gazı Türkiye’ye nakledecek boru hattı inşa etme niyetini ilan etmesidir. Bu (niyet ilanı) ancak Kıbrıs sorununun çözümüyle olabilir” ifadelerini de kullandı. (YENİDÜZEN.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.