kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5825
EURO
34,7736
STERLIN
40,4059
BITCOIN
$64.086
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C

Kidd: Doğalgazdan ortak yararlanılması için Kıbrıs sorunu çözülmeli

Kidd: Doğalgazdan ortak yararlanılması için Kıbrıs sorunu çözülmeli
23.04.2018
0
A+
A-

İngiltere’nin Kıbrıs Yüksek Komiseri Mathew Kidd, Doğu Akdeniz’deki doğal gazın her iki tarafın çıkarına yarar sağlaması için Kıbrıs sorununun çözümünün şart olduğunu vurguladı.

Ada’daki görev süresini tamamlayan Mathew Kidd’in Güney Kıbrıs’taki bir özel televizyon kanalına açıklamalarda bulundu.

Bir soru üzerine Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini değerlendirern Kidd,  “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Münhasır Ekonomik Bölgesindeki egemenlik haklarını ve var olabilecek kaynakları geliştirme hakkınızı destekliyoruz, ancak bunun tek bir cevabı olmayan bir soru olduğunu da biliyoruz.” Dedi.

Böyle bir durumda, var olan zorlukları çözemeyecek savunma metotları yerine kaynakların sondajını öne çıkaracak yapıcı metotlar bulunmasının daha iyi olduğunu vurgulayan Mathew Kidd, doğal gazın her iki tarafın da çıkarına olması için Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğini  söyledi.

Kıbrıs sorunundaki mevcut durumu “puslu zaman” diye niteleyen Kidd, Akıncı-Anastasiadis yemeğinde ne konuşulduğunu bilmediğini söyledi.

Kidd, şu ana kadar müzakere prosedüründe başarılı sonuca varılamamasını yorumlarken de, “Bunun; sadece müzakerecilere değil, 40 yıldan beridir iki tarafın birbiri ile deneyimi olmamasına, ortak dilleri olmamasına ve çeşitli düzeylerde birlikte yaşama yöntemlerini öğrenmemelerine de bağlı olduğunu” söyledi.

“İki taraf da farklı yollar izlerken çözüm nasıl bulunabilir” sorusuna karşılık, siyasi baskılar olduğunu söyleyen Kidd, “Her iki lider de kendi halklarına-seçmenlerine olguları argümanlarla anlatmalı. Nikos Anastasiadis ve Mustafa Akıncı, kendi aralarında çok iyi istişare etmeli ve aynı sonucu istedikleri konusunda birbirlerine güvenmelidir” dedi. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.