kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
STERLIN
40,9528
BITCOIN
$69.785
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Ticaret odalarından önemli işbirliği

Ticaret odalarından önemli işbirliği
22.02.2018
0
A+
A-

KIBRIS Türk Ticaret Odası (KTTO) ile İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol uyarınca 2 Oda arasındaki işbirliği en üst düzeye çıkarılacak, Odalar arası diyalog artırılacak, Oda mensuplarının bir araya gelerek ekonomik ve sosyal ilişki kurması sağlanacak ve Oda üyelerinin birlikte yapacağı iş hacmi yükseltilecek.

KTTO’da, Oda Başkanı Turgay Deniz ile İngiltere KTTO Başkanı Dr Muhammet Yaşarata’nın imza koyduğu protokol, İngiltere ve KKTC’deki yatırım ve ticaret fırsatlarının karşı tarafa da haber verilmesini ve iş birliği fırsatlarının değerlendirilmesini, KKTC’de üretilen ürünlerin İngiltere’de pazarlanması için İngiltere’deki Odanın destek vermesini de ön görüyor.

Protokole göre ayrıca, birlikte seminerler, fuarlar, şirket tanıtım faaliyetleri düzenlenecek ve KTTO İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türkler’in KKTC’de emlak alımı gibi konularda yaşadığı sorunlarla ilgili yardımcı olacak.

Yıllar sonra iki Ticaret Odası arasında böyle bir işbirliği ilk kez imzalandı. Törene katılan KTTO’sı Başkanı Turgay Deniz, Başkan Yardımcısı Mehmet Eziç ve Yönetim Kurulu üyeleri, İngiltere KTTO Başkanı Dr Muhammet Yaşarata ve Başkan Yardımcısı Ahmet Dourmoush protokol imzalandıktan sonra ilk toplantıyı gerçekleştirmek için toplantı odasına geçildi. Toplantı hakkında alınan bilgilere göre, iki Ticaret odasının hızlı bir şekilde işbirliği yapacakları konular değerlendirildi. Bu ilk toplantıda ele alınan başlıca konular, nisan ayı içerisinde iki ticaret odası İngiltere’de bir araya gelerek ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’ine Charter Seferlerin Direk’ yapılabilmesi için büyük bir imza toplama kampanyası başlatılmasına karar verildi. Ayrıca iki Ticaret Odası İngiltere’deki bütün derneklerin bir araya geldiği ‘İngiltere Kıbrıs Türk Birlikleri Konseyi’ ile de bir işbirliği antlaşması imzalanması kararlaştırıldı. Bunların yanında, Kıbrıs’tan İngiltere’ye direk Ticaretin de nasıl kolaylaştırıp önünün açılacağı konularının da çalışması başlatılacak. Alınan kararlar doğrultusunda, KKTC hükümetiyle yakın çalışarak İngiltere’deki lobicilik faaliyetlerine hız kazandırılması için bir çalışma hazırlanacak.

“KAZAN-KAZAN”

Protokol imza töreninde konuşan KTTO Başkanı Turgay Deniz, protokolün uygulanması halinde bunun her iki odaya da fayda sağlayacağını kaydetti. “Kazan-kazan” prensibiyle iş yaptıklarını ifade eden Deniz, bu protokolün büyük kazanım olduğunu belirtti. KKTC ekonomisinin ileriye taşımak için İngiltere’deki Kıbrıslı işadamları ile birlikte hareket etmenin önemine değinen KTTO Başkanı Turgay Deniz, böylesi bir iş birliğin ülke ekonomisine büyük fayda sağlayacağını vurgulayarak protokol ile ilgili detaylı bilgi verdi.

50 MİLYAR POUND MAL VARLIĞI

İngiltere KTTO Başkanı Dr Muhammet Yaşarata ise konuşmasında, İngiltere’deki iş insanları olarak sürekli KKTC’ye gelip gittiklerini ve KKTC’nin her açıdan daha iyi hale gelebilmesi için uğraş verdiklerini kaydetti. Yaşarata, İngiltere’deki Kıbrıslı Türk muhasebeciler arasında yaptıkları çalışmada, İngiltere’deki Kıbrıslı Türk işletmelerinin yaptığı yıllık cironun 5 milyar poundun üzerinde olduğuna dikkat çekerek, “Böyle bir ciro Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir yıl içerisinde toplamda yapmış olduğu Gayrisafi Milli hasıladan daha fazladır” dedi. Yaşarata konuşmasına şöyle devam etti:

“Kıbrıslı Türkler İngiltere’de 50 milyar pound civarında bir Mal varlığın olduğu hesaplanmaktadır. Bu rakamlar ile her geçen gün Kıbrıslı Türklerin İngiltere’de bir siyasi güç olma yolunda emin adımlar atmaktadır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.