kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5913
EURO
34,8085
STERLIN
40,6439
BITCOIN
$64.956
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
10°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

‘Obezite Ameliyatı’ artık çok kolay

KİLO almak ve özellikle de kilo verememek birçok kişi için büyük bir kabus.

‘Obezite Ameliyatı’ artık çok kolay
09.12.2017
0
A+
A-

 

KİLO almak ve özellikle de kilo verememek birçok kişi için büyük bir kabus. Bazı kişilerde ise kronikleşmiş kilo problemi yani obezite rahatsızlıkları beraberinde tansiyon, diyabet ve uyku bozukluğu gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Bu rahatsızlığın tedavisi için oldukça fazla yöntem var. Eğer hastalar gerekli sağlık koşullarını taşıyorsa bu tedavi yöntemlerinden en güvenli ve başarılı sonuç veren yöntemlerden birisi ise hiç şüphesiz ki tüp mide ameliyatı.

Bu hafta sizler için özellikle bu ameliyatlarda oldukça başarılı olan ve yaklaşık 10 yıldır bu ameliyatlarda bir marka haline gelen Dr. Varol Esatoğlu ile yapmış olduğu çalışmalar ve bu tedavinin teknolojisinde gelinen en son durumu konuştuk.

KKTC’de bulunan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde uzun yıllar görev yapan başarılı doktor, devlet hastanesinde bir ilk olan “Laparoskopik Tüp Mide Ameliyatı” ekibinde başarılı çalışmalarda görev aldı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi’nde yapılan ameliyatlar, Genel Cerrahi Servisi Hekimi Uzman Dr. Varol Esatoğlu tarafından gerçekleştirildi.

“Uzun yıllardır KKTC’de obezite hastalıklarına bağlı olarak obezite cerrahisi’nde mide küçültme, gastrit bypass, mini gastrit bypass, gastrit balon ameliyatlarını başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Yaklaşık 800’ün üstünde bir hasta gurubumuz var. Aslında bu operasyonların hepsinin tek bir amacı var. Hastanın yeme haznesini küçültmek ve aşırı açlık hissini ortadan kaldırarak kilo vermesini sağlamak. Bunun için seçilmiş bir hasta gurubu var. Beden kitle endeksi dediğimiz bir ölçüm var. Boyun kiloya göre oranıdır bu. Eğer BMI 40 ve üstünde bir değer çıkıyorsa hasta bir adaydır. Eğer 35 ve üzeri çıkıyorsa, potansiyel diyabet, uyku apnesi, kolesterol veya kalp hastalıkları varsa hasta yine bu gurubun içerisinde oluyor. Dünya’da şu anda 30’un üzerine çıkardılar fakat biz 30’u kabul etmiyoruz.

Girne’de Kamiloğlu Hastanesi’nde bulunan kliniğimizin ismi Cyprus Obesity. Kliniğimizin sloganı ise “Second Chance, Second Life”. Şu anda özellikle İngiltere’den ameliyatlarımız ile ilgili olarak yoğun bir ilgi görüyoruz. Hastalarımız geliyor, rahat bir şekilde ameliyatlarını olup geri dönüyorlar.”

Eğer siz de obezite rahatsızlığı çekiyor ve aşırı kilolarınız artık yaşam kalitenizi iyice düşürmeye başladıysa, uzman kadrosu ile KKTC’de bulunan Cyprus Obesity kliniğine www.cyprusobesity.com adresinden veya 0090 548 821 0101 – 0090 533 860 2351 numaralı telefonlardan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Hacer gazioğlu says:

    Merhaba daha öncede size mesaj göndermistim klinige gelmemi söylediniz ve ücret felan konuşursunuz diye yazmıssıniz.Açık konusmak gerekirse eşim 6-7yıl oluyorki bel fıtiğı bel kaymasından ameliyat oldu ve malulen emekliye çıkarıldı iş gücünü kaybettiği için evin geçimi bana ait bu ameliyat sigortayı kapsarmi acaba enazindan boşuna gelmeyeyim?