kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
EURO
STERLIN
BITCOIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
13°C
LONDRA
13°C
Parçalı bulutlu
Cumartesi Hafif yağmur
15°C
Pazar Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Salı kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Hayvancılar ithal et ve süt ürünü istemiyor

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkeye giren ithal et ve süt ürünleriyle mücadele çağrısı yaptı.

Hayvancılar ithal et ve süt ürünü istemiyor
24.08.2017
0
A+
A-

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, ülkeye giren ithal et ve süt ürünleriyle mücadele çağrısı yaptı.

Naimoğulları, Tarım Bakanlığı’nın yapması gerekenin et ürünlerinin ithalatına izin vermek değil, üreticilerin girdilerini ucuzlatacak önlemler almak olduğunu kaydetti.

Naimoğulları yazılı açıklamasında, üretimin ve sanayicinin girdi maliyetlerini düşürmek için birlikte mücadele çağrısında bulunarak, “Gelin birlikte nitelikli pazarlar yaratalım ve gelin birlikte üreterek geleceğimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Naimoğulları, yaklaşık 10 yıldır sanayi tipi et ürünü üreten 2-3 firmanın sürekli olarak ithal niteliksiz et getirme taleplerine hep tanıklık ettiğine işaret ederek, bu konuda herkesin kendi bencilliğini bırakarak, daha fazla çıkar elde etme bahanesiyle üretim sektörüne darbe vurma alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.

SANAYİ ODASI’NA ELEŞTİRİ

Bu konuda Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın yaptığı açıklamayı eleştiren Naimoğulları, şu görüşleri ifade etti:

“Ülkenin Sanayi Odası görülüyor ki yerli üretimi ve üreticinin gelişmesini, kalkınmasını veya üreten insanların neler çektiğini bilmeden konuşmaktadır. Öncelikle oda hayvancılık sektörü konusunda bize akıl vereceğine sanayicinin kalkınması, gelişmesi ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi için mücadele etmelidir.”

Naimoğulları, Sanayi Odası’nın, sanayicilerin elektrik, su, akaryakıt, işçilik vb sorunlarına çözüm bulması gerektiğini kaydederek “Bu ülkede 2008 yılından 2017 yılına kadar canlı hayvan fiyatları aynı kalmasına rağmen sanayi ürünlerinin hiç ucuzladığını görmedik. Sürekli olarak hep fiyatlar artmış, tüketici ve üretici mağdur edilmiştir. Yani bütün mesele işten anlamayan Sanayi Odası’nın çözüm noktasında ne istediğini bilmemesinden kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.

 BAKANLIĞIN YAPMASI GEREKEN İTHALATA İZİN VERMEK DEĞİL, GİRDİLERİ UCUZLATMAK

sanayi Odası’nı hayvancının elindeki canlı hayvan fiyatlarını düşürmek ve iki üç tane et sanayicisine daha fazla para kazandırmak istemekle suçlayan Naimoğulları, “Sanayi Odası başkanın açıklamasında Tarım Bakanı’nın da bu konuya sıcak baktığı noktasındadır.  Eğer Sayın Bakan bu konuda olumlu görüş belirtmişse önce yapması gereken 5 bin hayvancının ve bunun yanında sektörde ekmek yiyen 50 bin kişinin geleceğiyle oynamanın çokta kolay olmadığını bilmesi gerekir. Tarım Bakanlığı’nın yapması gereken niteliksiz ete izin vererek üreticiyi mağdur etmek değil üreticinin yem, arpa, su, elektrik, akaryakıt vs. girdilerini ucuzlatmaktır. Her gün girdi maliyetlerine zam yaparak üretimi pahalı etmekle Tarım yönetilemez” dedi.

Hayvancılar Birliği’nin et ve süt fiyatlarını arttırmak gibi bir niyeti olmadığını vurgulayarak esas dertlerinin ayakta kalabilmek ve girdi maliyetleriyle zor da olsa ürettiklerini devam ettirebilmek olduğuna işaret eden Naimoğulları, bireysel düşünüldüğü sürece topluma ve üreten insanlara fayda sağlanamayacağını sözlerine ekledi. (KIBRIS.COM)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.