kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5715
EURO
34,9803
STERLIN
40,6215
BITCOIN
$64.430
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

15 yılda 30 kadın cinayeti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ramazan Bayramı nedeniyle televizyon kanalları aracılığıyla halka verdiği bayram mesajında; kadın cinayetleri başta olmak üzere, trafik ve uyuşturucu konularına da değindi.

15 yılda 30 kadın cinayeti
26.06.2017
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ramazan Bayramı nedeniyle televizyon kanalları aracılığıyla halka verdiği bayram mesajında; kadın cinayetleri başta olmak üzere, trafik ve uyuşturucu konularına da değindi. Uyuşturucu konusunda genel ve özel politikaların bir an önce hayata geçmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkede yaşanan trafik travmasının da altını çizdi. Son zamanlarda ülkemizde art arda yaşanan kadın cinayetlerine de dikkat çeken Akıncı, “Son 15 yılda neredeyse 30’dan fazla kadın cinayeti işlenmiş olması toplumu infiale sürüklüyor” dedi.

TRAFİK TRAVMASI YAŞIYORUZ

1974’ten bu yana yaklaşık iki bin insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğine dikkat çeken Akıncı, “Toplum olarak bir tür ‘trafik travması’ yaşamakta olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

Trafikte her yıl 40-50 dolayında can kaybı yaşandığını ve bu rakamların olayın vahametini açıkça göstermeye yeterli olduğunu kaydeden Akıncı, “Herkes sorumluluğunu kavramalı; planlı ve kurallı bir trafik düzeni için hukuki, teknik ve bilince yönelik gayretini artırmalıdır” diye konuştu.

“UYUŞTURUCUDA ÖZEL VE GENEL POLİTİKALAR…”

Uyuşturucu madde bağımlılığının da ülkede önemli sorunlardan birisi haline dönüştüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı, polisin başarılı operasyonlarına rağmen, uyuşturucu ticaretinin önünün alınamadığını ve yasak maddelerin bir biçimde dolaşıma sürüldüğünün görüldüğünü söyledi.

Akıncı, uyuşturucu bağımlılığındaki artış eğilimi, uyuşturucuya bağlı ölümlerin çoğalması, özel ve genel politikaların acilen hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

“KADIN CİNAYETLERİ İNFİALE SÜRÜKLÜYOR”

Ülkede son zamanlarda ard arda gelen kadın cinayeti haberlerinin herkesi infiale sürüklediğini belirten Akıncı, bu durumun, aslında yeni bir sorun olmadığını gösteren rakamlar olduğunu ifade etti.

“Ülkemizde son 15 yılda neredeyse 30’dan fazla kadın cinayeti işlenmiş olması, hepimizi derinden düşündürmelidir” diyen Mustafa Akıncı,  kadına yönelik şiddet sorununun hiç de küçümsenmeyecek boyutta olmasının, kadın-erkek eşitliğini gözetme iddiasındaki bir toplumun kendisiyle yüzleşmesini gerektirdiğinin altını çizdi. (HABERKIBRIS)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.