kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2045
EURO
35,0060
STERLIN
40,9477
BITCOIN
$67.637
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
16°C
LONDRA
16°C
Açık
Salı Hafif yağmur
18°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe Açık
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Cuma hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Trump-Farage görüşmesi manşetlerde

Donald Trump ile Avrupa Birliği (AB) karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) lideri Nigel Farage’ın görüşmesinden yansıyan fotoğraf İngiliz gazetelerinin manşetinde yer aldı.

Trump-Farage görüşmesi manşetlerde
14.11.2016
0
A+
A-

_92425558_cxgw0uqwiaaql9w

ABD’de Başkanlık Seçimi’ni kazanan Cumhuriyetçi Donald Trump ile Avrupa Birliği (AB) karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) lideri Nigel Farage’ın görüşmesinden yansıyan fotoğraf İngiliz gazetelerinin manşetinde yer aldı.

Independent gazetesi, Farage’ın, 20 Ocak’ta başkanlık görevini devralacak Trump’la görüşen ilk İngiliz siyasetçi olduğunu belirtti.

Independent, sağcı liderin “Hükümetin birçok üyesinin seçilmiş başkanla ilgili çok edepsiz şeyler söylediğini düşünüyorum. Sanırım arayı düzeltmek gerekiyor. Eğer Londra’da birileri benden bunu isterse yardıma hazırım” sözlerini alıntıladı.

Brexit yanlısı Daily Telegraph da Farage-Trump görüşmesi üzerinden Muhafazakar Partili Başbakan Theresa May’i eleştirdi. Gazete, “May, Farage ile Trump ittifakını reddettiği için eleştirilerin hedefinde” manşetiyle çıktı.

Gazetenin manşet haber-yorumunda Başbakan May’e “Downing Street, UKIP liderinin İngiltere ile seçilmiş başkan (Trump) arasındaki ilişkileri geliştirmesine yardım etmesine izin vermeli” çağrısı yapıldı.

Farage ile Trump’ın Cumartesi günü New York’taki Trump Towers’da çektirdiği fotoğrafı manşete taşıyan The Guardian ise İngiliz siyasetçilerin bu görüşmeye tepkilerine yer verdi. Gazeteye konuşan bir hükümet kaynağı, “Farage’ı çok basit bir neden aracı olarak kullanmayacağız: Çünkü o hükümeti temsil etmiyor” dedi.

Başka bir kaynak ise Trump ile üst düzey görüşmelerin planlandığını belirtirken, “Dış politika bilgisi Trump’ın en güçlü olduğu alan değil. Muhteme0len Farage’ın da İngiltere hükümetinin üyesi olmadığının farkında değil. Farage ne hükümetin resmi bir üyesi ne de hükümeti temsil ediyor” diye konuştu.

Gazete, İngiltere’nin AB’den ayrılmasını savunan siyasetçilerden Muhafazakar Partili Iain Duncan Smith de Başbakan ölçülü ve hassas bir diplomasiye odaklanmışken, Farage yurtdışında zırvalıyor” dedi. (bbctürkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.