kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2615
EURO
34,8381
STERLIN
40,4538
BITCOIN
$62.584
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
21°C
LONDRA
21°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
21°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Londralılara terör uyarısı “Kaçabildiğiniz kadar kaçın”

Londralılara terör uyarısı “Kaçabildiğiniz kadar kaçın”
01.08.2016
0
A+
A-

Oxford-Circus-Station_04

Londra Metropoliten Polisi merkezinden (The Scotland Yard) yapılan açıklamada, Londralılara olası bir IŞİD saldırısında bulundukları ortamdan kaçabildikleri kadar uzağa kaçmaları gerektiği belirtildi.

Scotland Yard yetkililerinden Mark Rowley’in yaptığı açıklamada, teröre karşı mücadelede devlet kadar bireylerin de üzerine önemli sorumluluk düştüğünü belirtirken, bazı basit kuralların mutlaka hatırlanması gerektiğini vurguladı. Rowley, açıklamasında “Olası bir terör saldırısına şahit olunduğunda can kaybına yol açan büyük faktörlerden biri de ani panik ve şok ile hareket edememe durumudur. Bunun önüne geçmek için herkese tekrardan saldırı durumlarında koşmanın ve uzaklaşmanın önemini hatırlatmak istiyorum. Londralılara düşen en önemli görevlerin bir diğeri ise çevrelerinde olan bitene karşı duyarlı olmaları. Şüpheli davranışlar, paketler ve cisimler soğukkanlılıkla polise bildirilmeli.” dedi.

Mark Rowley

Rowley, Avrupa’da son bir yıldır artan terör olaylarından sonra Londra’da özellikle şehir çapında güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığını belirtti. Rowley, aynı zamanda olası bir saldırının artık kaçınılmaz olduğunu ve bu durumda hem devlete hem de vatandaşlara önemli sorumlulukların düştüğünü bir kez daha hatırlattı. “Biz, polisler olarak asla yenilgiyi kabul etmeyiz ve halkımız da yenilgi kabul etmemelidir.” diyen Rowley “Zamanında bir saldırıda mahzur kalan bir İngiliz vatandaşının çektiği bir videonun birçok kişiye ilham olduğunu biliyorum. Video sahibinin yaptığı şey ise gayet basitçe saldırıdan kaçarak, kendisini odasına kitleyip yatağın altına girmekti. Çok basit görülebilir ancak bu bilgi hem video sahibinin hem de birçok saldırı kurbanının hayatlarını kurtardı.” dedi.

İstihbarat sisteminin de Londra çapında Oxford Circus’tan Londra’nın bir diğer ucuna uzandığını belirten Rowley, “Londra’nın herhangi bir bölgesinde bizi bulabilecek bir saldırıya karşı önlemlerimiz son derece keskin ve kontrollü.” açıklamasını yaptı.

Rowley aynı zamanda Suriye’den gelen veya gelebilecek kişilerin tehdit teşkil edebileceğini, özellikle terör ile bağlantısı olabilecek kişilerin her alanda takip altında olması gerektiğinin altını çizerken, bu konuda istihbarat biriminin özveri ile çalıştığını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.