kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
STERLIN
40,9941
BITCOIN
$70.545
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Orta şiddetli yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

İngilizce resmi dillerden çıkıyor

Avrupa Birliği Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner, Birleşik Krallık’ın üyelikten ayrılması durumunda İngilizce’nin AB resmi dilleri arasından çıkarılacağını söyledi.

İngilizce resmi dillerden çıkıyor
28.06.2016
0
A+
A-

 

ENGLISH

Avrupa Birliği Hukuk Komisyonu Başkanı Danuta Maria Hübner, Birleşik Krallık’ın üyelikten ayrılması durumunda İngilizce‘nin AB resmi dilleri arasından çıkarılacağını söyledi.

İngiltere‘de AB referandumu sonrası çıkan karar, Birliğin resmi dilleri ile ilgili tartışmalara da yansıdı. AB Hukuk Komisyonu Başkanı Polonyalı Milletvekili Danuta Maria Hübner, İngiltere‘nin Birlik üyeliğinin sona erdiği tarihte İngilizce‘nin resmi diller arasından çıkarılacağını söyledi. İngilizce’nin İngiltere tarafından resmi dil olarak kaydedildiği için AB’de kullanılan 24 resmi dilden biri olduğunu belirten Hübner, Londra yönetiminin AB üyeliğinin sona erdiği tarihte bu uygulamanın da biteceğini, böylece İngilizce’nin AB’nin resmi dilleri arasından çıkarılacağını söyledi.

İngiliz dilini 28 AB üyesi ülkeden sadece İngiltere’nin resmi dil olarak kaydettirdiğinin altını çizen Hübner, “İngiltere artık AB üyesi değilse İngilizce de resmi dil statüsünü kaybeder.” dedi.

Mali işlerden sorumlu AB Komiseri Günter Oettinger, daha önce yaptığı açıklamada İngilizce’nin AB resmi dili olarak kalacağını söylemiş ve Malta ve İrlanda örneğini vermişti.

Oettinger’in, bu ülkelerin İngilizce konuştuğu sözlerini hatırlatan Hübner, İrlanda ve Malta dillerinin resmi İngilizce olmadığını savunarak, İngiliz dilinin yalnızca İngiltere tarafından resmi dil olarak kaydedildiğini tekrarladı.

AB resmi dili tartışmalarına Fransız siyasiler de katıldı. Fransa solunun temsilcilerinden Jean-Luc Melenchon’un, İngilizce’nin artık Avrupa Parlamentosunun üç resmi dilinden biri olamayacağı açıklamasına, aşırı sağdan Beziers Belediye Başkanı Robert Menard “İngilizce’nin Brüksel’de meşruiyeti kalmamıştır.” sözleriyle destek geldi.

İngilizce, AB kurumları arasında en yaygın dil olarak kullanılıyor. AB rakamlarına göre, Avrupa Parlamentosunda hazırlanan belgelerin 1997’de yüzde 45’i İngilizce iken, bu oran 2014’te yüzde 80’i aştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.