kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
STERLIN
40,9639
BITCOIN
$69.736
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Müslümanlardan ırkçı saldırılara karşı birlik çağrısı

Britanya Müslüman Konseyi, siyasi liderleri ve sivil toplum örgütlerini acil olarak ortak hareket etmeye çağırdı.

Müslümanlardan ırkçı saldırılara karşı birlik çağrısı
28.06.2016
0
A+
A-

IRKCILIK

Britanya Müslüman Konseyi, İngiltere’de yapılan Avrupa Birliği referandumu sonrasında ortaya çıkan bölünme ve kutuplaşmaya karşı siyasi liderleri ve sivil toplum örgütlerini acil olarak ortak hareket etmeye çağırdı.

Konsey’in yaptığı açıklamada, son günlerde sosyal medyada ve sokakta birçok ırkçı ve nefret içerikli söylem ve eylemlerde artış olduğu belirtildi.

Referandumda çıkan AB’den ayrılma kararının ardından ülkedeki göçmenlere yönelik ırkçı saldırılar ve nefret söyleminde artış yaşandığına dair haberler son günlerde basında da yer aldı.

Londra’daki Plonya Kültür Derneği’ne ırkçı duvar yazıları yazıldığı, Birmingham’da ise bir caminin önünde ırkçı gösteri yapıldığı bildirildi.

Gösteriyi İslam karşıtı aşırı sağcı grup İngiliz Savunma Birliği’ne (EDL) bağlı 30 kişilik bir grubun yaptığı kaydediliyor.

Konsey, referandum sonucu belli olduktan sonra, nefret suçu kapsamında 100’den fazla olayın kendilerine bildirildiğini söyledi.

Genel Sekreter Dr. Shuja Shafi, referandum sonucu belli olduktan sonra, kampanya sırasında ortaya çıkan bölünme ve kutuplaşmaya karşı politikacıları birlikte hareket etmeye çağırdığını belirtti.

Shafi, “Ülke çapında nefret söylemleri ve azınlıkların hedef alındığına dair haberlerin artmasına tanık oluyoruz. Şimdi liderliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Ülkemiz siyasi bir kriz yaşıyor ve bunun sosyal barışı tehdit etmesinden endişe duyuyorum” dedi.

Konsey ayrıca sivil toplum örgütlerini ve dini liderleri de toplumdaki bölünmeye karşı birlik ruhuyla hareket etmeye çağırdı.

160627103758_edl_newcastle_624x351_afp_nocredit

POLONYA ELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Londra’daki Polonya elçiliği de İngiltere’deki Polonyalılara yönelik ‘yabancı düşmanı taciz’den derin endişe duyduğunu açıkladı.

Açıklamada “İngiltere’deki Polonya toplumuna ve diğer göçmen kökenlilere yönelik yabancı düşmanı taciz olayları şoke edici ve kaygı verici” dendi.

Elçilik, Britanya halkından gelen destek ve dayanışma mesajlarına da teşekkür etti. (BBC Türkçe)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.