kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1852
EURO
34,9632
STERLIN
40,9445
BITCOIN
$69.280
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
14°C
LONDRA
14°C
Orta şiddetli yağmur
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Müslüman Belediye Başkanından AB çağrısı

İngiltere AB referandumuna saatler kala tartışmalar alevlendi.

Müslüman Belediye Başkanından AB çağrısı
22.06.2016
0
A+
A-
Belediye Başkanı Sadıq Khan.

Belediye Başkanı Sadıq Khan.

İngiltere AB referandumuna saatler kala tartışmalar alevlendi. Londra’nın Müslüman Başkanı ve eski başkanı Boris Johnson Türkiye konusunda sert bir atışmaya girdi.

İngiltere‘de yarın yapılacak Avrupa Birliği referandumuna saatler kala, Türkiye‘nin AB‘ye üyelik süreci konusu, birlikten ayrılma ile birlikte kalma taraftarları arasındaki tartışmada öne çıkan konular arasında yer almaya devam ediyor.

6 BİN DİNLEYİCİ KATILDI

Londra‘nın Türk kökenli eski Belediye Başkanı Boris Johnson ile başkanlık koltuğunu geçen ay Johnson’dan devralan Müslüman Belediye Başkanı Sadık Han, Wembley Arena’da BBC tarafından düzenlenen bir canlı tartışma programında karşı karşıya geldi. Sputnik Türkiye‘nin haberine göre Johnson ve Han, 6 bin dinleyicinin katıldığı ve 2 saat süren programda, katılımcıların AB referandumuna ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Belediye eski Başkanı Boris Johson.

Belediye eski Başkanı Boris Johson.

MÜSLÜMAN BAŞKAN’DAN AB ÇAĞRISI
Londra’nın yeni Belediye Başkanı Sadık Han, ülkenin AB üyeliğinin devam etmesini isteyen “Britanya Avrupa‘da Daha Güçlü” kampanyasına verdiği destek kapsamında yaptığı konuşmada, Perşembe günkü referandumda ülkesinin birlikte kalarak yola devam etme kararı vermesi halinde, bunun vatandaşların emniyetine, maaşlarına, alım gücüne ve çalışma haklarına olumlu etkisi olacağını söyledi.

“Olumlu ve vatansever bir karar vermeniz ile birlikte kalma yönünde oy vermeniz için size çağrıda bulunuyorum” diyen Han, referandum tartışmalarında öne çıkan konular arasında olan göçmenlik konusuna da değindi.

TÜRKİYE AB‘YE ÜYE OLMAK ÜZERE DEĞİL”

Han, ülkenin AB‘den ayrılması gerektiğini savunan “Ayrılığa Oy Ver” kampanyasının başını çeken İngiliz siyasetinin etkin isimlerinden Muhafazakar Partili eski Londra Belediye Başkanı Johnson’a seslenerek, kampanyasının bir ‘nefret projesi’ olduğunu savundu. Han, özellikle Türkiye‘nin AB‘ye üyelik sürecinin referandum tartışmalarına konu ediliyor olmasına dikkati çekerek, “(Johnson’a) İnsanları korkutuyorsunuz. Yalanlar söylüyorsunuz. TürkiyeAB‘ye üye olmak üzere değil” dedi.

Referandum tartışmaları kapsamında daha meşru endişelerin ele alınması gerektiğini dile getiren Han, AB‘den ayrılmayı isteyenlerin, Türkiye‘yi kullanarak seçmene yalan söylediğini ve korkutmaya çalıştığını belirtti. (Hürriyet)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.