kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
STERLIN
40,9020
BITCOIN
$66.880
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
20°C
LONDRA
20°C
Açık
Pazartesi Açık
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Enfield için vergi indirimi

Enfield için vergi indirimi
17.01.2014
0
A+
A-
Enfield North Milletvekili Nick de Bois bölgesinde işletme vergilerine indirim getirileceğini açıkladı. Maliye Bakanı George Osborne Enfield'de işletmeleri ziyaret etti.

Enfield North Milletvekili Nick de Bois bölgesinde işletme vergilerine indirim getirileceğini açıkladı. Maliye Bakanı George Osborne Enfield’de işletmeleri ziyaret etti.

İşletme vergilerine indirim ve istihdam yardım ödeneği geliyor

Muhafazakar Parti milletvekili ve Maliye Bakanı George Osborne Enfield’e yaptığı ziyarette bölgedeki küçük işletmeleri destekleyen yeni düzenlemeleri açıkladı.

Nick de Bois tarafından Ridgeway Garages’a davet edilen Bakan Osborne, burada İstihdam Destek Ödeneği projesini tanıttı. Bölgedeki istihdamın artmasını amaçlayan proje işletmelerin sosyal güvenlik faturalarında 2 bin sterlinlik indirim yapacak. Hazine Bakanlığı, projenin 1.25 milyon şirketin toplam 5.5 milyar sterlin tasarruf etmesini sağlayacağını iddia etti. Bu şirketlerin %90’ının da küçük işletmeler olduğunu söyledi.

Bakan daha önce işletme vergisine de bin sterlin indirim yapılacağını duyurulmuştu.

Enfield North Milletvekili Nick de Bois “bölgedeki Türk işletme sahipleri ile buluşmalarım sonucu devletin bu yardımlarının işletmelerini büyümesine ve daha fazla kişiyi istihdam etmesine yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi. Yerel ekonomilerin temelini oluşturan küçük işletmeleri desteklemek için sunulan projelerin devletin istihdama verdiği önemi gösterdiğini söyleyen De Bois, ayrıca İşçi Partisi’nin işverenlerin Sosyal Güvenlik Vergilerini arttırmak isterken, Muhafazakarların bunu azalttığını vurguladı.

Maliye Bakanı George Osborne, “Nick  küçük işletmelere başka hiçbir milletvekilinin yapmadığı kadar destek verdi” diyerek, de Bois’nın küçük işletmelerin istihdam oranını arttırmak için yaptığı aktivitelerin altını çizdi. Nick de Bois küçük işletmelerin işletme vergilerinin azaltılması için uzun süre kampanya yapmış ve geçtiğimiz yılın sonuna doğru David Cameron’un desteğini almıştı.

SOSYAL SİGORTA FATURASINA 2 BİN STERLİN İNDİRİM

De Bois, özellikle Türkçe konuşan toplumun ayakta tuttuğu küçük işletmelerin şikayet ve beklentilerine değer verdiklerini söylerken, yeni istihdam kampanyası hakkında bilgi de verdi. İşverenin her çalışanı için maaşın %10’u kadar bir de sosyal sigorta bedeli de ödediğini hatırlatan Nick de Bois, artık her işverenin toplam sosyal sigorta faturasına 2 bin sterlin değerinde indirim yapılacağını duyurdu.

De Bois ayrıca işletme vergilerine de dikkat çekti. “Türkçe konuşan toplumdan irtibata geçtiğimiz işletmelerin neredeyse ödedikleri kira kadar işletme vergisi verdiklerini ve bu işletme vergilerinin işletmenin gidişatını göz önünde bulundurmadığını  anlıyoruz” diyen de Bois, uzun zamandır işletmelerin bu problemi çözmelerine yardım etmeye çalıştıklarını da ekledi.  Osborne’un ziyareti hakkında “bu nedenle mülkünün 50 bin sterline kadar değerlendirildiği işletmelerin işletme vergilerine de bin sterlin indirim yapılacağını açıklaması bizi çok memnun etti” sözlerini kullandı.

İŞLETME VERGİSİNDE %50’YE VARAN İNDİRİM

Bu yardımı yeterli görmeyen de Bois’a göre, hükümet ayrıca yerel belediyelere işletme vergilerini daha da düşürme izni de verdi. Bu düzenleme ile işletmelere sağladığı indirimin %50’ye kadar varan bir kısmını hükümet, belediyelere ödeyecek.

De Bois 30 Ocak’ta bütçe müzakereleri bitmeden vatandaşları belediyelerini arayıp işletme vergilerinin düşmesini talep etmeye davet ediyor. Bütçe müzakerelerine katkıda bulunmak, parlamentoya şikayet ve beklentilerini iletmek isteyenleri de kendisine nick.debois.mp@parliament.uk adresinden ve Milletvekili David Burrowes’a da david.burrowes.mp@parliament.uk adresinden ulaşmaya çağırdı.

İŞÇİ PARTİSİNDEN DESTEK YOK

İşçi Partisi’ni de küçük işletmelere destek vermeye davet eden de Bois, bunun daha gerçekleşmediğini söyledi. Bu nedenle de Bois ile beraber Muhafazakar Parti, İşçi Partisini de bu projelere destek vermeye çağıran bir kampanya yürütüyor. Kampanya böylece indirimleri devletin bu yılki bütçesine almayı amaçlıyor.

Londra Gazete’nin sorularını yanıtlayan Nick de Bois İşçi Partisi’nin işletme vergilerine indirim getirme projesini desteklemeyi reddettiğini söyledi ve bütçe programlamalarında başka problemler olduğunu da ekledi. Bois, “Örneğin konut vergisi toplama konusunda Enfield belediyesi onuncu en kötü belediye. Son üç yılda 3.5 milyon sterlin konut vergisi toplayamamış durumdalar. Bu para toplanabilseydi, birçok küçük işletmeyi ayakta tutmak için kullanılabilirdi” dedi.

“Bölgedeki birçok Türk gibi benim de küçük bir işletmem vardı. Bu nedenle onların ihtiyaçlarını anlıyorum” diyen de Bois küçük işletmelere yardım etmeye özellikle önem verdiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.