kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3294
EURO
35,1232
STERLIN
41,0333
BITCOIN
$70.768
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Hafif yağmur
14°C
Cumartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C

İlk Müslüman belediye başkanı olacak mı?

İngiltere’nin başkenti Londra’da 5 Mayıs’ta düzenlenecek belediye başkanlığı seçimleri için geri sayım başladı.

İlk Müslüman belediye başkanı olacak mı?
04.05.2016
0
A+
A-

 

Sadıq Khan

Sadıq Khan

İngiltere‘nin başkenti Londra‘da 5 Mayıs‘ta düzenlenecek belediye başkanlığı seçimleri için geri sayım başladı. 8 milyon 600 bin nüfusa sahip, dünyanın en önemli metropollerinden Londra‘da yapılacak seçime günler kala yayınlanan anket, İşçi Partisi‘nin belediye başkan adayı Avukat Sadiq Khan’ın sandıktan galip çıkacağına işaret ediyor.

KESİN GÖZÜYLE BAKILIYOR

Basına yansıyan kamuoyu araştırmasına göre, perşembe günü sandık başına gidecekLondra halkının, otobüs şoförü bir babanın oğlu olan Pakistan asıllı Müslüman aday Khan’ı seçeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın başkanlık makamına oturmak için yarışan Khan’ın, en yakın rakibi olan Muhafazakâr Parti’den Zac Goldsmith’e en az 20 puan fark atacağı tahmin ediliyor. Yarışa katılan diğer adaylarınsa, seçimlerde herhangi bir varlık göstermeleri beklenmiyor.

Zach Goldsmith

Zach Goldsmith

TRUMP’A BENZETİYOR

Öte yandan Sadiq Khan en yakın rakibi olan Goldsmith’i, ABD‘de düzenlenecek olan başkanlık yarışının ırkçı söylemleriyle tanınan Cumhuriyetçi Parti adaylarından Donald Trump‘a benzetiyor. Gerekçe olarak ise Goldsmith’in babasının milyarder bir işadamı olmasını ve yüksek bir zümreden gelmesini gösteriyor.

Khan, Almanya‘dan göç eden Yahudi bir aileden gelen Goldsmith’in belediye başkanlığı yarışındaki mücadele şeklinin de Trump’ı andırdığına dikkat çekiyor. Goldsmith, Khan’ı, radikal İslamcılara ve aşırı gruplara uygun ortamı ve korumayı sağlamakla suçlarken, eski bir insan hakları avukatı olan Khan, kendisine yöneltilen eleştirileri reddediyor. Khan, hayatı boyunca aşırılığın her türlüsüyle mücadele ettiğini dile getirerek, bu tarz çirkin görüntülere neden olacak sahneyi asla paylaşmayacağını her fırsatta yineliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.