kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
STERLIN
40,5832
BITCOIN
$63.416
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
18°C
LONDRA
18°C
Hafif yağmur
Pazartesi Orta şiddetli yağmur
18°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Çarşamba Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Brüksel’deki 3 bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi, AB ayakta

Brüksel’deki 3 bombalı saldırıyı IŞİD üstlendi, AB ayakta
22.03.2016
0
A+
A-

brukselde-3-patlama-11-olu8f

Belçika’nın başkenti ve Avrupa Birliği parlamentosunun merkezi Brüksel’de bu sabah havalimanında art arda meydana gelen 2 patlamadan sadece birkaç saat sonra üçüncü patlama da AB kurumlarına yakın Maelbeek metro istasyonunda gerçekleşti. Halka “sokağa çıkmayın” uyarısı yapıldı.

22 Mart 2016 sabahı Brüksel’de meydana gelen patlamalardan sonra Belçika Başbakanı Charles Michel’den ilk açıklama geldi. “Belçika için kara bir gün. Kör ve korkakça bir saldırı. Korktuğumuz başımıza geldi ve şimdi sakin olmaya ve dayanışmayla bu süreci atlatmamız gerekiyor” dedi. Belçika televizyonu RTBF’nin Belçika savcılığından aldığı istihbarata göre havalimanındaki saldırıyı intihar bombacısı gerçekleştirdi. Ölü sayısını 34 olarak belirten VRT televizyonu havalimanındaki saldırıyı bir canlı bombanın gerçekleştirdiğini iddia etti. Havaalanı karşısındaki otel sahra hastanesine çevrildi. Yolcular güvenlik gerekçesiyle pistlere alındı.  Belçika medyası, patlamalardan önce havalimanında silah sesleri ve Arapça bağrışmalar duyulduğunu açıkladı.  Belçika’da terör tehdidi alarmı en yüksek seviye olan dörde çıkarıldı.

1111

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

Zaventem Havalimanı’nda tüm uçuşlar durdurulurken, havalimanına gelmesi daha önce planlanan başka uçuşlar da farklı noktalara yönlendirildiler. Art arda meydana gelen patlamalar sonrasında Belçika ordusu, başkent Brüksel’e 225 ilave asker daha gönderdi.  Zaventem Havalimanı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Havalimanına gelmeyin, havalimanı boşaltıldı. Bu bölgeden uzak durun; tüm uçuşlar iptal edildi.” Açıklaması duyuruldu.

paris saldirgani  (4)

PARİS SALDIRGANI GEÇEN HAFTA BRÜKSEL’DE YAKALANMIŞTI

 13 Kasım 2015’te 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarını gerçekleştiren Salah Abdeslam geçtiğimiz Cuma günü Brüksel’de tutuklanmıştı. Adbeslam’ın yakalanmasından sonra teröristlerin intikam saldırılarına karşı Belçika içişleri Bakanuı Jan Jambon alarm durumunda olduklarını açıklamıştı.

 

LONDRA DA ALARM DURUMUNDA

 Reuters’ın aktardığına göre saldırıların ardından diğer Avrupa ülkelerinde de alarm durumuna geçildi. Britanya polisi ülke çapında kilit noktalardaki güvenlik önlemlerini artırdıklarını bildirdi. Özellikle ulaşım ağındaki önemli noktalarda daha sıkı güvenlik önlemleri alınacağını belirten yetkililer, teyakkuzun Belçika saldırısıyla ilgili olduğunu, ellerinde saldırı olacağına dair herhangi bir istihbarat bulunmadığını aktardı. Buna karşın Londra sokaklarında otomatik silahlı polislerin dolaştığı görüldü. Danimarka, İsveç ve Finlandiya’da da güvenlik önlemleri artırılırken, Kopenhag Havalimanı’nda silahlı polisler görevlendirildi. Almanya polisiyse Belçika, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg sınırındaki kontrollerin artırıldığını duyurdu.

CREDIT REUTERS

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de vatandaşlarını Belçika’ya gitmeme konusunda uyardı.

Brüksel’deki saldırının ardından Fransa da bir dizi önlem aldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı François Hollande ile Başbakan Manuel Valls, Eliz Sarayı’nda bir araya gelirken, sınır ve toplu taşıma noktalarına bin 600 ek polisin yerleştirildiği bildirildi. Başkent Paris’in merkezindeyse 400’den fazla polisle önlem alındı. Öte yandan, Fransa, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg arasındaki tren hattının durdurulduğu açıklandı. İngiliz Telegraph’ın havalimanında olan Brüksel muhabiri Matthew Holehouse yaşananları şöyle anlattı. 20 yaşındaki JetAir çalışanı Cedric vander Swalm, Londra’ya uçuyordu. Patlama onun üzerindeki zeminde meydana geldi. Bütün yüzü dumanla kaplandı. Asansörün düğmesine bastı. Yukarı çıkmak için asansöre binmek üzereyken patlama meydana geldi. Swalm, “Asansör insanlarla doluydu. Asansöre biniyordum. Üzerimde büyük bir patlama meydana geldi ve kapılar açıldı. Üzerimdeki tavan çöktü ve camlar taş gibi düşmeye başladı” diyerek yaşadıklarını anlattı. Türk Hava Yolları (THY), yaşanan terör saldırısının ardından  Brüksel seferleri için bilet satışını durdurdu. THY, Brüksel Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısı nedeniyle 22 Mart, 23 Martve 24 Mart tarihlerinde İstanbul-Brüksel ve Brüksel-İstanbul hatlarında bilet satışı yapılmayacağını açıkladı. Tüm Avrupa’da güvenlik önlemleri sıkılaştırılırken özellikle Paris’teki havalimanında da güvenlik sıkılaştırıldı.  Fransa’da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

 

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Yaşanan saldırıların terör örgütleriyle olan bağlantısı öğlen saatlerine kadar belirsizken, öğlen saatlerinde  Russia Today’in Mısır medyasından aktardığı habere göre, üstlenme açıklaması IŞİD bağlantılı Amak Haber Ajansı’nda yayınlandı.

 

DAVID CAMERON ACİL TOPLANTI İÇİN BRÜKSEL’E UÇUYOR

Saldırıların ardından, Twitter sayfasında yaptığı açıklamayla İngiltere başbakanı David Cameron Brüksel’de yapılacak COBRA toplantısına katılacağını duyurdu ve “Brüksel’e yardım için elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.