Site icon Londra Gazete

Sahte polisten beşinci kaçırma teşebbüsü

 

Kuzey Londra’nın Hornsey bölgesinde geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen ve okullu kız öğrencileri, polis olduğunu söyleyerek kaçırmaya çalışan şahıs henüz bulunamadı. Bu kişinin öğrencilere polis olduğunu söylediği, ancak üzerinde herhangi bir üniforma olmadığı kızların ifadeleriyle belirlendi.

Haringey Polisi, araçlı devriyelerle, Hornsey ve Crouch End bölgelerindeki okulları yakından izlemeye aldı. Aranan kişiyle ilgili ihbarların sayısı bir gün sonra beşe yükseldi. Sahte polisin, beşinci teşebbüsünde de bir çocuğu kaçırmak istediği, ancak başarılı olamadığı ortaya çıktı. Öte yandan ilk ihbar edilen olayda kaçırılmak istenen 11-14 yaş arasındaki kız öğrenci sayısının üç değil, dört olduğu belirtildi. Öğrenciler, olaydan zarar görmeden kurtulmuştu.

BİR KİŞİ KEFALETLE BIRAKILDI

Bu arada Çarşamba günü bir çocuğu kaçırma teşebbüsünde bulunduğu şüphesiyle 28 yaşındaki bir erkek gözaltına alındı. Ancak şüpheli kişi, daha sonra kefaletle belirlenen tarihe kadar serbest bırakıldı.

Aranan sahte polisin siyah, 20-30 yaşlarında, koyu renk jean pantolon ve gri-siyah başlıklı kapişon giydiği tespit edildi.

Haringey CID Dedektif Baş Müfettiş Paul Trevers, bu tür olayların çok nadir olduğunu, Haringey’de de ilk kez meydana geldiğine işaret etti.

Müfettiş Trevers, tüm ekibiyle aranan kişiyi bulmak için çalıştıklarını söyleyerek, konuyla ilgisi bilgisi olanların kendilerine yardımcı olmasını istedi. Gençlere de seslenen Trevers, böyle bir teşebbüsle kendilerinin veya sevdikleri birinin karşılaşması halinde derhal 101 numarayı arayarak irtibata geçmelerini istedi ve kendilerine her türlü desteğin verileceğini kaydetti.

Bu arada Crimestoppers’ın 0800 555 111 numaralı telefonu aracalığıyla da bilgi verilebileceği kaydedildi.

Exit mobile version