kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,1783
EURO
35,0795
STERLIN
40,8002
BITCOIN
$65.336
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
20°C
LONDRA
20°C
Hafif yağmur
Cuma Kapalı
19°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi parçalı bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C

İngilizce bilmeyene yardım yok!

İngilizce bilmeyene yardım yok!
19.12.2013
0
A+
A-

ingilizce benefit

İş bulacak kadar İngilizcesi olmayanlar için kötü haber. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı(DWP) Iain Duncan Smith, İngilizceleri iş bulmak için yeterli olmayan göçmenlerin yardım başvurularının reddedilebileceğini duyurdu. Yardım başvurusunda bulunan göçmenlerin teste tabi tutulmalarını öngören düzenleme ile İngilizce bilmeyenlerin gelir getirici ev, vergi, işsizlik yardımı ve emeklilik destekleri kesilecek. Düzenleme kapsamında İngiltere, İskoçya ve Galler’deki iş bulma merkezleri(job centre)  yardım için başvuranlara ağırlaştırılmış bir test uygulayacak.

Bakanlık testlerin, sosyal yardımlardan yararlanabilecek kişilerin, İngiltere’de yasal kalma hakları olan ve ülkeye katkısı bulunanların olmasının hedeflendiğini vurguladı. Testlerde ilk kez,  kişilerin ülkeye gelmeden önce iş bulmak için nasıl bir çaba gösterdikleri ve İngilizce seviyelerinin iş bulabilmeleri için yeterli olup olmadığı anlaşılmaya çalışılacak. DWP’ın açıklamasında, kamuoyunun, ülkeye gelen göçmenlerin İngiltere’ye katkıda bulunacaklarından ve asıl amaçlarının sosyal yardım sisteminden yararlanmak olmadığından emin olmak istediği belirtildi. DWP testlerin göçmenler ayıredilmeksizin herkese uygulanacağını da vurguladı.

AB DÜZENLEMEYE TEPKİLİ

Bakan Duncan  Smith ise, düzenlemelerin sosyal yardım sisteminin adil çalışmasına yardımcı olacağını söylerken, testlerin 1994 yılında yürürlülüğe giren ‘Sürekli oturum test’lerinin ağırlaştırılması ile gerçekleştirileceğini belirtti. Söz konusu test, İngiltere’ye gelen ancak yerleşme niyeti bulunmamasına rağmen sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen göçmenleri engellemek için yürürlülüğe konulmuştu. Bir süre bir başka ülkede yaşadıktan sonra İngiltere’ye dönen İngiliz vatandaşlarının da tabi tutulduğu teste, AB tepki gösteriyor. Bu uygulamaya ilk gündeme geldiğinden bu yana karşı çıktıklarını kaydeden bir AB yetkilisinin “Bu testin amacının yardıma ihtiyacı olan insanları, durumları ile hiç ilgisi olmamasına rağmen dil bilmedikleri için engellemektir” sözleri hükümet tarafından tepki ile karşılandı. Çalışma Bakanı Duncan Smith, AB’nin tavrına karşı yasal mücadeleye vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Öte yandan hükümetin hayata geçirmeyi planladığı düzenlemenin hazırlıkları devam ediyor. Tasarı ile AB vatandaşları en az 3 ay yerleşmeden işsizlik yardımına başvuramayacaklar. Bir kere yardım almaya hak kazananlar ise 6 ay sonra yeniden iş aradıklarını ispat etmek zorunda kalacaklar.

DWP verilerine çoğunluğunun yardıma başvurması beklenen 370 binden fazla göçmen sigorta numarası almış durumda. Yetkililer bu rakamın 2008 yılından sonra üçte bir oranında arttığına dikkat çekiyor.

İşszilik yardımı ( Jobseeker’s Allowance) 25 yaşın altındakiler için £56.80, diğerleri için ise £71.80 olarak ödeniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.