kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2860
EURO
34,9350
STERLIN
40,6726
BITCOIN
$61.824
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
16°C
LONDRA
16°C
Kapalı
Perşembe Orta şiddetli yağmur
20°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cumartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazar hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Londra’da 2015’te 15 genç bıçakla öldürüldü

Londra’da 2015 yılında 15 genç bıçaklı saldırılar sonunda hayatlarını kaybetti.

Londra’da 2015’te 15 genç bıçakla öldürüldü
04.01.2016
0
A+
A-

 

knifemain

Londra’da 2015 yılında 15 genç bıçaklı saldırılar sonunda hayatlarını kaybetti.

Bu rakam son yedi yılın en yüksek seviyesi olarak belirlendi. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Başkent’te, 2008’de 23 olan ölüm sayısı, 2012’de altı, 2013’te yedi, 2004’te ise sekiz olarak yer aldı.

Geçtiğimiz yılki kurbanların büyük çoğunluğu siyah ve etnik azınlık gruplarından olup, tamamı da erkekti.  17-18 olan ikisi dışında yaşları 15-16 olan gençlerin hedef alınmış bir azınlık gruba bağlı olmadıkları da hazırlanan raporda belirtildi.

BIÇAK TAŞIMAK SİZİ BÜYÜK İNSAN YAPMAZ

Trident Gang Suç Komutanlığı Dedektif Komiseri Tim Champion, Metropolitan Police’in, Londra’daki bıçaklı suç düzeyini azaltmak, insanları bu konuda eğitmek ve silah taşıyan genç sayısını aşağılara indirmek için tüm toplumlarla çalışacağını söyledi.

Dedektif Komiser Tim Champion, gençlere de seslenerek, “Bıçak taşıyorsanız, her zaman kendinizi istemediğiniz bir konumda bulacaksınız. Bir şiddete veya bir cinayete karışabilirsiniz. Bıçak taşımak sizi büyük insan yapmaz. Evden yanınızda bıçakla ayrılmanın sonuçlarını iyice düşünün. Bir bıçak taşıyıp, sabıka kaydı alarak, daha sonraki yaşamınızı berbat etmeyin” dedi.

KINSELLA AİLESİ: O ZAMANDAN BERİ KABUS YAŞIYORUZ

Oğulları Ben’i 16 yaşındayken, 2008 yılındaki bir bıçaklı saldırıda kaybeden George ve Deborah Kinsella, bıçak suçlarında bu yıl yine yükselme olmasını yıkıcı bir haber olarak değerlendirdi.  Kinsella çifti, “Biz o zamandan beri kabus yaşıyoruz. Düşüncemiz ve kalbimiz bıçaklı suçlara karşı tüm ailelerin karşı durmasıdır. Erken eğitimin bu yolda önemli olduğuna inanıyoruz. Bu eğitim öncelikle ailelerde başlamalı. Daha sonra da polis, hükümet, okullar ve kuruluşlarca da destek verilmeli” şeklinde konuştu.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI: ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZ

Londra Belediye Başkan adaylarından Zac Goldsmith ve Sadıq Khan da, Londralı’lara seslenerek, seçimi kazandıkları takdirde öncelikli olarak bıçaklı suçlara karşı çok güçlü mücadele vereceklerini söyledi.

Richmond Park & North Kingston bölgesinden Muhafazakar Parti  milletvekili Zac Goldsmith, özellikle ‘Zombi bıçağı’ adı verilen işlenen suçlarda en önemli silah olan bıçağın online üzerinden de özellikle 18 yaşaltı gençlere satışlarının mutlaka engelleneceğini belirtti. Goldsmith, “Belediye olarak görevimiz güvenli bir Londra oluşturmaktır. Bıçak suçlarını bir gecede çözmek zordur, ama ilk planda sokaklardan bu bıçağın sayı olarak azalmasını sağlamak gerekir” diye konuştu.

İşçi Partisi Tooting Milletvekili ve Londra Belediye Başkan adayı Sadıq Khan da, bıçaklı suçlardaki bu yılki yükselişin kendisini kaygılandırdığını ifade etti. Khan, milletvekili ve avukat olarak, polisle çalışma deneyimlerini de kullanarak, daha etkili ve sert önleme tedbirleri alacaklarını kaydetti. Dükkanlarda, çocuklara bıçak satışına dur diyeceklerini de sözlerine ekleyen Sadıq Khan, “Planım, Londra’yı güvenlikli hale getirmek, bıçak suçlarını azaltmak ve polise de bu konuda gerekli kaynakları sağlamak olacaktır” dedi.

Bu arada Londralı’lara da yapılan çağrıda bıçak taşıyan birisini veya birilerini gördüklerinde vakit kaybetmeden polisin 101 veya Crimestoppers’in 0800 555 111 numaralı telefonlarının aranılması istendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.