Site icon Londra Gazete

Sanıkları kaçırmak isteyen dört kişi yargı önünde

 

Tutuklanan dört kişi, Wood Green Crown Court’da yagılanmaya başlanacak.

Geçtiğimiz Cuma günü Kuzey Londra’da, Wood Green Crown Court Mahkemesi’ne yargılanmak üzere götürülmekte olan  İzzet Eren ve Amoyaw-Gyamfi’yi kaçırma planları yaptıkları gerekçesiyle polis baskınlarında biri ölü olarak ele geçirilen beş kişinin kimlikleri belli oldu.

Mahkeme binasına oldukça yakın olan Bracknell Close’daki adrese yapılan baskın sırasında polisin açtığı ateş sonucu yaralanan ve daha sonra kaldırıldığı hastanede ölen kişinin 28 yaşındaki Jermaine Baker, olduğu açıklandı.

Ulusal Polis Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, vurulma olayı ile ilgili olarak soruşturmanın başlatıldığı vurgulandı.

İki sanığı kaçırma planlarına yardımcı oldukları gerekçesiyle Wood Green’den Özcan Eren (31) ve Enfield’den  Eren Hayser, Pazartesi günü erken saatlerde tutuklandı.

Aynı olayla bağlantıları olduğu tespit edilen Gökay Soğucak (19) ve  Nathan Mason (30), taklit ateşli silah bulundurma ve sahibinin izni olmadan bir motorlu aracı alma suçlarından tutuklandı.

Dört kişinin yargılanmasına  4 Ocak’ta Wood Green Crown Court Mahkemesi’nde başlanacak.

Öte yandan 13 Ekim’de bir kişiye silahlı saldırı yapmak üzereyken silah ve mühimmatlarla birlikte polis tarafından yakalanarak, tutuklanan ve mahkemeye çıkartılan İzzet Eren ve Amoyaw-Gtamfi,  geçtiğimiz Cuma günü Wood Green Crown Court da görülen davalarında 14’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaçırılma teşebbüsü, tüm İngiliz medyasında yer alırken, gazete ve televizyonlar olayı detaylarıyla okuyucularına duyurdu.

Exit mobile version