kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,5192
EURO
34,9079
STERLIN
40,6563
BITCOIN
$64.580
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
11°C
LONDRA
11°C
Orta şiddetli yağmur
Cuma Kapalı
13°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
13°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
15°C
Pazartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Finans ve banka çalışanlarına terapi

Finans ve banka çalışanlarına terapi
12.04.2012
0
A+
A-

ozdenLONDRA’DA yaşayan Türkçe konuşan toplumun yakından tanıdığı Uzman Psikolog Özden Bayraktar, Klinik Hipnoterapist Nurhan Tarcan ile birlikte, finans ve bankacılık sektörünün merkezi haline gelen Canary Wharf’ta bir klinik kurarak sektör çalışanlarına hizmet vermeye başladı.

Klinik Hipnoterapist Nurhan Tarcan ile Uzman Psikolog Özden Bayraktar, ‘Çalışan Destek Programları’ ile finansın merkezinde profesyonellere, bireysel, kurumsal, grup, çocuk, yetişkin, aile ve çift terapileri uyguluyor.

İki kadın girişimcinin kurduğu ve toplam 6 terapistin çalıştığı Avalon Associates Terapi Merkezi, kişinin durumuna göre farklı terapi programları da geliştiriyor.

Terapi Merkezi’nin iki kurucusundan biri olan Dr. Nurhan Tarcan yaptıkları işi anlatırken, finans merkezinin bir binadan öte bir kavram olduğunu belirtirken, finansın temelinin diğer sektörlerde olduğu gibi kalifiye insan kaynaklarından oluştuğuna dikkat çekti. İş ve çalışma şartlarının çalışan üzerinde oluşturduğu baskının strese yol açtığını belirten Tarcan, ‘Aşırı stres kişiler için olduğu gibi kurumlar için de sorunlara yol açıp, verimliliği düşürür. Kişinin yakın çevresini ve toplum sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Terapi yöntemi kişiye özel olarak belirlenmeli. Terapi herkese uyan tek bir tedaviden oluşmaz. Biz de danışan merkezli terapi sunuyoruz.’ şeklinde konuştu.

Merkez’in diğer kurucusu Uzman Psikolog Özden Bayraktar da, bir kişideki huzursuzluğun diğer bir kişiyi de etkilediğini, finans merkezinde stres sorunu yaşayanlara verdikleri eğitim ile iş ve özel hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek sağladıklarını kaydediyor.

Bayraktar, sıkça karşılaştıkları vakalar arasında, duygusal problemler, özgüven eksikliği, kişisel gelişim, travmaya dayalı depresyon, davranış ve duygudurum bozuklukları ile stresle ilintili rahatsızlıklar olarak sıralıyor.Yoğun temponun getirdiği stres altında çalışanlarda sık rastlanan kaygı ve kaygı sorunları ile başa çıkabilmeleri için, kaygı süreçlerine yönelik önleyici yaklaşımlar öğrettiklerine de anlatan Özden Bayraktar, kaygı yaşayanlara baş etme becerileri kazanmalarını sağlayacak terapiler uyguladıklarını ifade ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.