kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2916
EURO
34,8154
STERLIN
40,5746
BITCOIN
$63.303
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Orta şiddetli yağmur
19°C
LONDRA
19°C
Orta şiddetli yağmur
Salı Hafif yağmur
20°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Perşembe Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Cuma kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
21°C

Adaylarının vaatleri büyük

Adaylarının vaatleri büyük
12.04.2012
0
A+
A-

cityhallLondra Büyükşehir Belediye başkanlığı için yarışan dört büyük partinin adayları seçim manifestolarını açıkladılar.

3 Mayıs 2012 tarihinde gerçekleşecek olan belediye başkanlığı seçimlerinde toplam 7 aday yarışacak.

Yapılan kamuoyu araştırmalarına göre Muhafazakar Partili Boris Johnson ile İşçi Partili Ken Livingstone en güçlü 2 aday olarak seçim yarışında neredeyse başa baş gidiyorlar.

Liberal Demokrat Partili Brian Paddick ve Yeşil Partili Jenny Jones ise sıralamada Boris Johnson ve Ken Livingstone’ın ardından adı geçen adaylar arasında yer alıyor.

Belediye vergileri, toplu taşıma ücretleri, metro ve otobüs ağlarının genişletilmesi, suç oranının düşürülmesi, yeni yeşil ve imar alanları oluşturulması gibi Londra’ya ilişkin çeşitli konularda vaatlerde bulunan belediye başkanı adayları, İngiliz televizyon kanallarında tartışma programlarına katılarak, planlarını anlatıyorlar.

Adaylar sosyal medyayı ve kampanyalarına ilişkin oluşturdukları internet sayfalarını da aktif bir şekilde kullanıyor.

Ken Livingstone geçtiğimiz Çarşamba günü açıkladığı manifestoda, kendisinin başkan seçilmesi halinde Londralıların çocuklarının önüne sıcak yemek koymalarının kolaylaşacağını belirtti.

7 Ekim 2012 tarihine kadar toplu taşıma araçlarında yüze 7 oranında indirim sağlanacağını ve suçla mücadele kapsamından polis sayısının önemli oranda arttırılacağını belirten Livingstone, Londra’nın güvenli ve daha yaşanabilir bir büyük şehir olması için çalışacaklarını ifade etti.

Halen Londra Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan Boris Johnson ise belediye vergilerinin (council tax) büyükşehir belediyesine aktarılan kısmının sabit tutularak Londralıların yılda 445 Sterlin kazanç sağlamalarına olanak tanınacağını kaydederken şunları söyledi:

‘Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 200 bin yeni iş olanağı açılarak gençlerin işsiz kalmasını engelleceğiz. Ayrıca Londra’daki ana caddelerin iyileştirilmesi için 221 milyon Sterlin fon sağlayacağız.’

Liberal Demokrat Partili Brian Paddick ise polis içinde ‘kamu denetçisi’ birimi kurulacağını böylece polisin işini kolaylaştıracaklarını kaydettiği açıklamasında Londra için asgari ücretin arttırılacağının sözünü verdi.

Yeşil Parti’nin adayı Jenny Johns da Londra genelindeki yeşil alanların arttırılacağını belirtirken toplu taşıma araçlarının ucuzlatılarak tercih edilir hale gelmesinin sağlanacağını böylece daha temiz ve daha yeşil bir Londra’ya yaratılacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.