Site icon Londra Gazete

Polonyalı işçiler greve gidiyor

 

Greve katılacak Polonyalı işçiler tepkilerini bu tişörtleri giyerek gösterecek.

İngiltere’de bulunan Polonyalı işçiler,  20 Ağustos Perşembe günü greve giderek, Westminster önünde gösteri yapacak.

İngiltere ekonomisine katkılarını ispatlamak ve ülkenin ekonomik sıkıntılarından sorumlu tutulmalarına tepki amacıyla düzenlenecek ve ülkede aynı zamandaki bu ilk göçmen grevine şu ana dek herhangi bir sendika destek vermedi.

Ancak, Polish Express gazetesi, bu protesto grevine sahip çıkıp,  tanıtmak için harekete geçerken, bir de facebook grubu oluşturdu. Editör Tomasz Kowalski, “Biz, bu göçmenlerin İngiltere’nin önemli parçası olduğunu buradaki insanlara göstermek istiyoruz. Biz takdir edilmek istiyoruz” dedi.

Kowalski, onların ülkelerinin ekonomik gelişiminde hayati rol oynadıklarını göstermek istediklerini vurgulayarak, Avrupa’nın geri kalanı hala krizle uğraşırken, İngiltere’nin bundan çıkışında payı olan Polonyalı işçilerin teşekkür beklediğini söyledi. Çalışkan Polonyalıların sadece yararları için buraya gelen insanlar olarak tanıtılmasının, kendilerini kızdırdığını ifade eden Polish Express’in Editörü, “Bir milyona yakın Polonyalı göçmen işçi topluluğu olmasa muhtemelen hala İngiliz ekonomisi kriz batağına saplanmış durumda olacaktı” şeklinde konuştu.

Büyük Britanya Polonyalılar Federasyonu Başkanı Tadeusz Stenzel, grev kararını eleştirirken, işçilerin büyük çoğunluğunun buna katılmayacağına inandığını, ancak destekleyenlerin de bulunacağını söyledi.

Yaklaşık sayıları 700.000’e yaklaşan Polonyalılar, şu anda ülkede yaşayan 6 milyon yabancıdan yüzde 11’ini oluşturuyor. Polonyalı işçiler, İngiltere’de özellikle inşaat sektöründe önemli rol oynuyor.

Exit mobile version