kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,2763
EURO
34,9820
STERLIN
40,7599
BITCOIN
$62.070
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı bulutlu
16°C
LONDRA
16°C
Parçalı bulutlu
Perşembe Hafif yağmur
20°C
Cuma Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
19°C
Cumartesi Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C

Polonyalı işçiler greve gidiyor

İngiltere’de bulunan Polonyalı işçiler, 20 Ağustos Perşembe günü greve giderek, Westminster önünde gösteri yapacak.

Polonyalı işçiler greve gidiyor
09.08.2015
0
A+
A-

 

Greve katılacak işçileri tepkilerini bu tişörtleri giyerek gösterecek.

Greve katılacak Polonyalı işçiler tepkilerini bu tişörtleri giyerek gösterecek.

İngiltere’de bulunan Polonyalı işçiler,  20 Ağustos Perşembe günü greve giderek, Westminster önünde gösteri yapacak.

İngiltere ekonomisine katkılarını ispatlamak ve ülkenin ekonomik sıkıntılarından sorumlu tutulmalarına tepki amacıyla düzenlenecek ve ülkede aynı zamandaki bu ilk göçmen grevine şu ana dek herhangi bir sendika destek vermedi.

Ancak, Polish Express gazetesi, bu protesto grevine sahip çıkıp,  tanıtmak için harekete geçerken, bir de facebook grubu oluşturdu. Editör Tomasz Kowalski, “Biz, bu göçmenlerin İngiltere’nin önemli parçası olduğunu buradaki insanlara göstermek istiyoruz. Biz takdir edilmek istiyoruz” dedi.

Kowalski, onların ülkelerinin ekonomik gelişiminde hayati rol oynadıklarını göstermek istediklerini vurgulayarak, Avrupa’nın geri kalanı hala krizle uğraşırken, İngiltere’nin bundan çıkışında payı olan Polonyalı işçilerin teşekkür beklediğini söyledi. Çalışkan Polonyalıların sadece yararları için buraya gelen insanlar olarak tanıtılmasının, kendilerini kızdırdığını ifade eden Polish Express’in Editörü, “Bir milyona yakın Polonyalı göçmen işçi topluluğu olmasa muhtemelen hala İngiliz ekonomisi kriz batağına saplanmış durumda olacaktı” şeklinde konuştu.

Büyük Britanya Polonyalılar Federasyonu Başkanı Tadeusz Stenzel, grev kararını eleştirirken, işçilerin büyük çoğunluğunun buna katılmayacağına inandığını, ancak destekleyenlerin de bulunacağını söyledi.

Yaklaşık sayıları 700.000’e yaklaşan Polonyalılar, şu anda ülkede yaşayan 6 milyon yabancıdan yüzde 11’ini oluşturuyor. Polonyalı işçiler, İngiltere’de özellikle inşaat sektöründe önemli rol oynuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.