Site icon Londra Gazete

Ed Miliband: Bütün göçmenler İngilizce konuşabilmeli

Miliband

 

İşçi Partisi lideri Merseyside’ta bir okulda yaptığı seçim kampanyası konuşmasında Miliband özellikle göçmen sağlık çalışanlarının hastalarla çalışmaya başlamadan önce iyi düzeyde İngilizce konuşma zorunlulukları olmasını kanunla zorunlu kılacaklarını açıkladı.

Miliband sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Britanya’ya gelen herkesin özellikle kamu işinde çalışan ve halkla yüz yüze iletişim kuran bir iş yapan göçmenlerin çok iyi derecede İngilizce konuşmalarını bekliyoruz”

“KAPILARIMIZI KAPATMIYORUZ, ORTAK DİL KONUŞMAMIZ ŞART”

 İşçi Partisi lideri ortak bir dilin farklı ülkelerin kültürleri arasındaki bariyer engelleri arasında köprü olacağını söyledi.

Miliband “Toplumumuz çok hızlı bir şekilde değişiyor. Ancak biz bu değişimle kapılarımızı kapatarak ve ayrı bir yerde hayatımızı yaşayarak mücadele etmek istemiyoruz. Bunun yerine birlikte yaşama yollarını bulmak istiyoruz. Britanya’da farklı kültür, dil, din ve geçmişe sahip olan insanlar kendi kültürlerini yaşayabilirler ancak ortak bir kimliğe de sahip olmalıyız. Bunun yolu da aynı dili konuşmaktan geçiyor.” dedi.

Miliband konuşmasında aynı zamanda bir önceki İşçi Partisi hükümetinin göçmenlik politikasında yanlışlar yaptığını itiraf etti ve şunları ifade etti: “2004 yılında AB’ye katılan yeni ülkelerin ülkeye girişleri konusunda maksimum giriş kontrolündeki yanlıştık. Yanlış olmamızın sebebi çalışanlar, ülkedeki bu değişiklik için hazır değildi. Bu hatayı yeniden yapmayacağız”

 

Exit mobile version