kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3691
EURO
34,9702
STERLIN
40,9744
BITCOIN
$69.925
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
13°C
LONDRA
13°C
Hafif yağmur
Cumartesi Kapalı
12°C
Pazar Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
9°C
Salı orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C

Muhafazakârlar’dan İşçi Parti adayına ‘mahkûm sahtekâr’ saldırısı

Enfield Muhafazakâr Partisi, “mahkûm olmuş sahtekâr bir kişinin” kritik bir seçim bölgesinde kampanya yürüttüğünü iddia etti

Muhafazakârlar’dan İşçi Parti adayına ‘mahkûm sahtekâr’ saldırısı
15.04.2015
0
A+
A-
Enfield Muhafazakâr Partisi, “mahkûm olmuş sahtekâr bir kişinin” kritik bir seçim bölgesinde kampanya yürüttüğünü iddia etti
Nesimi Erbil, Joan Ryan, Terry Neville

Belediye meclis üyesi Nesimi Erbil, Enfield North adayı Joan Ryan ve Enfield Muhafazakâr lideri Terry Neville

Haber: Michael Daventry

Enfield’da muhalefetteki Muhafazakâr Parti, İşçi Partili bir parlamento adayını “mahkûm olmuş sahtekâr bir kişinin” kendisi için seçim kampanyası yürüttüğünü öne sürdü.

Parti lideri Terry Neville, Enfield Belediye meclis üyesi Nesimi Erbil’in partisinden geçici olarak uzaklaştırılmasına rağmen Enfield North bölgesinde seçim çalışması yaparken görüldüğünü iddia etti.

Erbil’in İşçi Parti üyeliği, Londra Gazete’nin dolandırıcılık suçlamasıyla dört hafta hapis cezasına çarptırıldığını ortaya çıkmasından bu yana donduruldu. Üç aydır devam eden ve henüz sonuçlanmayan parti soruşturması sonucunda Erbil’in partiden ihraç edilmesi gündemde.

Salı sabahı yerel gazetelere yazdığı bir mektupta Terry Neville, Erbil’i “mahkûm olmuş sahtekâr bir kişi” olarak niteledi ve seçim çalışmalarına katılmasında İşçi Parti Enfield North adayı Joan Ryan’ın bir sakınca görmediğini iddia etti.

Mektubun yayınlanmasından sonra Londra Gazete’ye konuşan Neville, Muhafazakâr belediye meclis üyelerinin Erbil’i geçtiğimiz hafta sonu Waltham Cross bölgesinde İşçi Partisi kampanyasına katılırken gördüğünü söyledi, fakat Joan Ryan’ın onunla beraber olup olmadığını doğrulayamadı.

“Eğer [Enfield Belediye lideri] Doug Taylor’ın dediğine inanıyorsanız – ki genellikle inanıyorum, çünkü o terbiyeli bir insan – bu adamın [Nesimi Erbil] ulusal parti üyeliği askıya alınmış. Eğer ulusal parti üyeliği askıdaysa, ulusal parti için çalışmıyor olması lazım.”

Joan Ryan’ın sözcüsü, bu mesele ile İşçi Partisi’nin Londra ofisinin ilgilendiğini ve yorum yapamayacağını söyledi.

Gazetemize açıklama yapan İşçi Partisi’nin Londra sözcüsü ise şu ifadeleri kullandı: “Nesimi Erbil’in İşçi Partisi üyeliği askıya alınmıştır ve şu an sahip olduğu bir mevki yoktur.

“İşçi Partisi daha önce Sayın Erbil’e parti adına kampanya yapmaması konusunda talimat vermiştir.”

[otw_shortcode_info_box border_type=”bordered” border_style=”bordered” background_color_class=”otw-silver”]Terry Neville mektubunun tam metni

Sayın yetkili,

2014’teki mahkûmiyeti ortaya çıkan belediye meclis üyesi Nesimi Erbil’in İşçi Partisi üyeliğinin Ocak 2015’te askıya alınmasının ardından, ben kendisine istifa çağrısında bulunmuştum. Joan Ryan, Erbil’i İşçi Partisi üyeliğinden çıkarma sözü vermişti. Ama o hala orada, vergilerimizden karşılanan senelik £10,600 maaşını da alarak.

Neden hiçbir harekette bulunulmadı? Dahası, Joan Ryan mahkûm olmuş sahtekâr bir kişinin kendisi adına seçim kampanyası yapmasını hoşnut karşılıyormuş gibi görünüyor – Erbil daha geçen hafta Bedford Crescent ve Princes Avenue’da kampanya yaparken görüldü.

Bu Joan Ryan’ın bir şeyin sözünü verip başka bir eylem gerçekleştirmesinin bir başka örneği değil mi?

Terry Neville OBE JP
Muhafazakâr Grup lideri[/otw_shortcode_info_box]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.