kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9934
EURO
38,0669
STERLIN
45,2965
BITCOIN
$63.584
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra’daki hastaneler arasında kan örnekleri drone ile taşınacak

Londra’daki hastaneler arasında kan örnekleri drone ile taşınacak
17.09.2024
0
A+
A-

Londra’nın büyük bir hastanesinden alınan acil kan örnekleri, başkentteki trafik sıkışıklığından kaçınmak için drone ile analiz için gönderilecek. Yetkililer, drone uçuşlarının kara yolu ile örneklerin taşınmasından çok daha kısa süreceğini belirtti.

Guy’s ve St Thomas’ NHS Vakfı tarafından yürütülen pilot proje, hastaneler arasındaki kan taşımasını gerçekleştirecek. Şu anda Guy’s Hastanesi ile St Thomas Hastanesi’ndeki laboratuvar arasında kara yoluyla yapılacak iki mil uzaklıktaki transfer, van veya motosiklet kuryeleriyle yarım saatten fazla sürebiliyor; ancak drone ile bu süre iki dakikadan kısa olacak.

Altı aylık proje, Sivil Havacılık Otoritesi tarafından düzenlenecek ve kan örnekleri, cerrahi operasyon geçiren ve kanama bozuklukları riski taşıyan hastalardan alınacak. Pilot uygulamanın sonbaharın ilerleyen dönemlerinde başlaması bekleniyor.

Uzmanlar, bu ilk pilot uygulamanın, trust’ın yönetimindeki hastaneler arasında ve diğer Londra hastaneleri arasında drone teslimatlarının yolunu açabileceğini belirtti. Guy’s ve St Thomas’ NHS Vakfı CEO’su Prof. Ian Abbs, “Drone pilotu, iki ana önceliğimizi birleştiriyor: En iyi hasta bakımını sağlamak ve sürdürülebilirliği artırmak. Kan örneklerinin analizini hızlandırmak için bu yenilikçi yaklaşımı denemekten gurur duyuyoruz,” dedi.

NHS Kan ve Nakil tarafından yapılan son araştırmalar, drone’ların hastaneler arasında kan stoklarını güvenli bir şekilde teslim edebileceğini ortaya koydu. Yetkililer, “kırmızı kan hücresi bileşenleri” içeren paketleri gökyüzünden ve kara yolundan geçirerek Wansbeck Hastanesi ile Alnwick Hastanesi arasında testler yaptı. Kan kalitesini ve klinik kullanım için uygunluğunu değerlendiren testlerde, uçurulan ve karayolu ile taşınan kan örnekleri arasında belirgin bir fark bulunmadı. Kan trombositleri için benzer bir deneme planlanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.