kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0625
EURO
38,0418
STERLIN
45,2900
BITCOIN
$63.032
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Haringey’de ev sahiplerine ruhsat ve güvenlik ihlali cezası

Haringey’de ev sahiplerine ruhsat ve güvenlik ihlali cezası
02.09.2024
0
A+
A-

Haringey’de portföy sahibi bir çift, mülkleri için gerekli ruhsatları almamakta ısrar etmeleri nedeniyle toplamda 15.000 pound para cezasına çarptırıldı.

Bu çift, daha önce de benzer bir ihlal nedeniyle yılın başında birden fazla ailenin yaşadığı (HMO) mülkleri için 10.000 pound ceza almış ve bu cezayı tam olarak ödemişti.

Ancak, aylar sonra aynı çift, konut düzenlemelerini bir kez daha ihlal ederek, mülklerinin güvenliği ve uygunluğu konusundaki endişeleri yeniden gündeme getirdi.

Bu son ihlal üzerine, belediye konuyu daha derinlemesine araştırdı ve çifte yanıt verme fırsatı tanınmasına rağmen, mülk sahipleri herhangi bir savunma yapmadı. Bunun sonucunda kendilerine nihai bir ceza bildirimi ve fatura gönderildi.

Ev sahipleri, ek olarak verilen 5.000 poundluk cezayı da ödediler ve mülk şu anda tüm güvenlik ve ruhsat gereksinimlerine tamamen uygun hale getirildi.

Haringey Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Konut ve Planlama Komisyonu Üyesi Cllr Sarah Williams, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bu dava, ev sahiplerinin mülklerinin güvenli, iyi bakımlı ve doğru şekilde ruhsatlandırılmış olmasını sağlama konusunda yasal ve ahlaki bir yükümlülükleri olduğunu net bir şekilde hatırlatıyor. Bu çiftin tekrar suç işlemesi durumu daha da kötüleştiriyor ve buna asla göz yummayacağız. Önceliğimiz, sakinlerimizin güvenliği ve refahıdır ve kiracıları riske atanlara karşı harekete geçmekten çekinmeyeceğiz.”

“Barınma düzenlemelerini uygulama konusunda kararlıyız ve ev sahiplerini sorumluluklarını yerine getirmeleri için hesap verebilir kılacağız. Ev sahiplerini, cezalarla karşılaşmamak ve kiracılarının güvenliğini sağlamak için ruhsat gerekliliklerine uymaya davet ediyoruz.”

Mali cezanın yanı sıra, mülk sahiplerinin ruhsat süresi beş yıl yerine üç yıla indirildi.

Bu son ceza, aynı çiftin başka bir mülk için ruhsat almamaları nedeniyle daha önce verilen 10.000 poundluk cezanın ardından geldi. Aslen bir aile evi olan bu mülk, yedi farklı hane için dönüştürülmüş ve üç katlı binada toplam dokuz kiracı barındırılmıştı. Mülkün ruhsatsız olmasının yanı sıra, ev sahiplerine 2004 Konut Yasası’na uymadıkları için de yaptırım bildirimleri gönderildi.

Haringey’in zorunlu Çoklu Mesken Ruhsatlandırma (HMO) planına göre, beş veya daha fazla kişinin yaşadığı ve bu kişilerin hepsinin akraba olmadığı mülklerin bir HMO ruhsatına sahip olması gerekmektedir. Bu ruhsat, mülklerin temel güvenlik ve kalite standartlarına uygun olmasını sağlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.