kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0783
EURO
38,0674
STERLIN
45,3179
BITCOIN
$63.080
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Notting Hill Karnavalı’nda şiddet olayları: Beş kişi bıçaklandı

Notting Hill Karnavalı’nda şiddet olayları: Beş kişi bıçaklandı
27.08.2024
0
A+
A-

Metropolitan Polisi’nin bildirdiğine göre, Notting Hill Karnavalı’nın kapanış gününde beş kişi bıçaklandı. Pazar günü de üç kişi bıçaklandı.

Pazartesi günü bıçaklanan iki kişinin hayatı tehlikede, ayrıca pazar günü bıçaklanan 32 yaşındaki kadının da durumu kritik. Ayrıca, karnaval sırasında aşındırıcı bir maddeyle ilgili bir olay yaşandığı bildirildi.

Her yıl yaklaşık bir milyon kişinin katıldığı karnaval, örneğin Glastonbury Festivalı’nda sadece 200,000 kişinin bulunmasıyla karşılaştırıldığında oldukça kalabalık geçiyor. Karnavalın hayranları, etkinliğin her yıl bu kadar büyük bir katılım göz önüne alındığında nispeten güvenli olduğunu belirtiyor.

Karnavalın son günü, binlerce kutlamacı sokağı renk, kostüm, dans ve müzikle doldurdu.

Pazar günü üç kişinin bıçaklanmasının ardından yoğun bir polis varlığı gözlemlendi. Bazı kişilerin West London etkinliğine giriş yaparken metal dedektörlü ‘bıçak arklarından’ geçmeleri sağlandı. Sokaklarda çiftler halinde duran polis memurları ve gün boyunca havada dönen bir polis helikopteri dikkat çekti.

Pazartesi günü, Temmuz ayında Hackney’de bir cinayet girişimi nedeniyle aranan bir adam yakalandı. Polis, araçlarda silahlar bulunduğunu ve bu araçlardan birinde iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Ayrıca, bir giriş noktasında yapılan aramada başka bir silah ele geçirildi. Hackney’de Temmuz ayında cinayet girişiminden aranan bir kişi başarılı bir durdurma operasyonu sonucu yakalandı.

Pazartesi öğleden sonra, Karayip kültürü ve tarihinin yıllık kutlamasının zirveye ulaştığı gün olarak ilan edilen ‘Yetişkinler Günü’ için binlerce kişi toplandı. Aylar süren hazırlıkların ardından dansçılar gösterişli kostümlerini sergiledi ve müzikli araçlar izleyicilere müzik ziyafeti sundu.

Pazartesi günü erken saatlerde, karnavala çocuğuyla katılan bir kadının bıçaklandığını belirten kıdemli bir Met yetkilisi, her yıl aynı kelimeleri kullanmaktan yorulduklarını ifade etti. Etkinlikten sorumlu Yardımcı Komiser Ade Adelekan, polislerinin ‘ölümcül bir olaydan çok yakın bir şekilde kaçındığını’ ve sokak partisinde suç sahneleri görmekten yorulduklarını söyledi.

Karnaval katılımcılarına suçları bildirmeleri çağrısında bulunan Adelekan, “Dün, kabul edilemez şiddetle lekelenmiş ilk günü gördük. Üç kişi bıçaklandı ve ölümcül bir olaydan sadece çok az farkla kaçındık” dedi.

Bank Holiday hafta sonu boyunca yaklaşık bir milyon kişinin katılması beklenirken, yaklaşık 7,000 polis memuru görev başındaydı.

Yıllık kutlama, 50 yılı aşkın süredir düzenleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.