kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
34,0128
EURO
38,0032
STERLIN
45,2698
BITCOIN
$63.217
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
23°C
LONDRA
23°C
Parçalı az bulutlu
Cuma Hafif yağmur
23°C
Cumartesi Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
18°C
Pazartesi orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
20°C

Londra’da planlanan gösterilere dair dört ilçede uyarı yapıldı

Londra’da planlanan gösterilere dair dört ilçede uyarı yapıldı
06.08.2024
0
A+
A-

Londra’da sokaklarda yaşanan son şiddet olaylarının ardından, dört Londra ilçesinde aşırı sağcı gösteri planlarıyla ilgili uyarılar yapıldı. Met Polisi, çevrimiçi yayımlanan ve potansiyel tehlike oluşturan protesto yerleri listesi üzerinde doğrulama çalışmaları yürütüyor.

Liste, Kuzey Batı Londra’daki Harrow, Batı Londra’daki Hounslow, Kuzey Londra’daki Finchley ve Doğu Londra’daki Walthamstow bölgelerini kapsıyor. Met Polisi, bu listeyi belediyeler ve milletvekilleri ile birlikte inceleyerek, olası huzursuzluklara karşı önlemler geliştirmeyi amaçlıyor. Met Polisi sözcüsü, yetkililerin çevrimiçi raporları değerlendireceğini belirtti.

Walthamstow milletvekili Stella Creasy, 5 Ağustos’ta sosyal medyada aşırı sağcı planlara karşı tepkisini dile getirdi. Instagram’da paylaştığı videoda, “Walthamstow’daki insanların böyle bir şiddeti desteklemesi düşüncesi beni iğrendirdi. Toplumumuzun böyle davranışları hoş görmediğini ve çeşitliliğimizle gurur duyduğunu açıkça göstermek istiyoruz” dedi.

Creasy, bölge sakinlerinden, herhangi bir eylem yapmadan önce güncellemeleri beklemelerini ve durumu netleştirmek için Lloyd Park’ta halkla görüşeceğini söyledi. Pazartesi günü 4’te Lloyd Park’ta yerel halkla bir araya gelerek planlar hakkında bilgi vereceğini belirtti.

5 Ağustos’ta, Southport’taki bıçaklama olaylarının ardından polis memurları şiddetli çatışmalara maruz kaldı. Ülke genelinde şu ana kadar 370’ten fazla kişi gözaltına alındı. Finchley ve Golders Green milletvekili Sarah Sackman, “Finchley’deki göçmenlere hizmet eden bir kurum, aşırı sağcı grupların hedefleri arasında yer aldı. Bu iğrenç bir durum” şeklinde tepki gösterdi.

Harrow İşçi Partisi, 7 Ağustos Çarşamba günü saat 20:00’de aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi’nin (EDL) Harrow’da bir gösteri düzenlemeyi planladığını duyurdu. Harrow West milletvekili Gareth Thomas, “Hafta sonu yaşanan olaylar pek çok kişinin aklında yer etmiş durumda. Topluluk gruplarıyla görüşmelerimi sürdürüyorum ve bu durumu polis, Belediye Başkanı, İçişleri Bakanlığı ve Harrow Belediyesi ile paylaşıyorum” dedi.

Harrow Belediyesi, sosyal medya ve WhatsApp üzerinden paylaşılan protesto iddiaları hakkında açıklama yaptı. “Harrow’da Çarşamba günü bir protesto yapılacağına dair mesajlar aldık. Polisle birlikte bu iddiaları doğrulama çalışmaları yapıyoruz. Eğer bir protesto gerçekleşirse, Harrow’un güvenliğini öncelikli olarak sağlayacağız” denildi.

Hounslow Belediyesi Başkanı Cllr Shantanu Rajawat, “Sosyal medya ve WhatsApp’ta bu hafta ilçemizde bir protesto düzenleneceğine dair iddialar var. Bu iddiaları doğrulamak için polisle çalışıyoruz. Eğer gerçeklik payı varsa, polis ve diğer ortaklarla iş birliği yaparak topluluklarımızın güvenliğini sağlayacağız” dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, başkentteki olaylar ve olası ek şiddet olaylarına karşı açıklamalarda bulundu. “Londra’da nefretle birleşiyoruz ve tüm topluluklarımızın güvende ve güvende hissetmelerini sağlamak için ortaklarımızla yakın çalışıyorum” dedi.

Başbakan Sir Keir Starmer, geçen hafta Downing Street’ten yaptığı açıklamada protestoları kınadı. “Bu kişiler, ister Southport’ta, Londra’da veya Hartlepool’da olsun, ülkemize kim olduklarını gösteriyor. Camilere yapılan saldırılar, Winston Churchill’in heykeline atılan fişekler ve Cenotaph’ta yapılan Nazi selamı” ifadelerini kullandı. Starmer, X platformunda da, “Bu bir protesto değil, saf bir şiddettir. Kamu görevinde sürekli bir polis gücü oluşturacağız. Ceza adaletini artıracağız. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı suç yasalarını uygulayacağız. Camilere ve Müslüman topluluklara yapılan saldırılara tahammül etmeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.