kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,6103
EURO
34,8380
STERLIN
40,7220
BITCOIN
$61.897
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
10°C
LONDRA
10°C
Hafif yağmur
Cumartesi Parçalı az bulutlu
11°C
Pazar Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Pazartesi Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Salı hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
12°C

Turkish Food Festival’e yoğun ilgi

Anadolu mutfak kültürü Süleymaniye Camii’nde hayat buldu

Turkish Food Festival’e yoğun ilgi
19.02.2015
0
A+
A-
Anadolu mutfak kültürü Süleymaniye Camii’nde hayat buldu

 

 

IMG_0479web

 

İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Süleymaniye Camii’nin eğitim gören öğrencilere yardım amacıyla düzenlediği kermesin ikincisi 13-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Türk kültürünün ve mutfağına ait seçkin lezzetlerin de tanıtıldığı üç günlük etkinlik boyunca Süleymaniye Camii adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Çağdaş Anadolu mutfağı ve Anadolu’nun binlerce yıllık yeme içme kültürünün tanıtıldığı ve tamamı dernek üyesi kadınlar tarafından hazırlanan ev yapımı mantı, sarma, tantuni, gözleme, börek, lahmacun, kebap çeşitleri ve tatlılar yoğun ilgi gördü.

İlki geçtiğimiz Ekim ayında düzenlenen kermese katılan ziyaretçiler bir yandan damaklarını tatlandırırken, Anadolu kültürü hakkında da bilgilendirildiler.

TC Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar’ın da katıldığı etkinlik, Türk-Müslüman toplumu ile İngiliz toplumunun birbirlerini daha yakından tanımalarına olanak sundu.

 

ERDOĞAN ÇELİK

Kermesle ilgili olarak bir açıklama yapan İngiltere Türk İslam Kültür Merkezi Başkanı Erdoğan Çelik ve Süleymaniye Kültür Merkezi Genel Sekreteri Salih Boşça, kermesden elde edilen gelirin tamamının öğrencilerin eğitim masraflarına harcanacağına dikkat çekerek, eğitime gönül vermiş insanların özverili çalışmalarıyla hayat bulan etkinlikle öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirttiler.

Süleymaniye Kültür Merkezi yöneticilerinden Akif Çulhaoğlu da, büyük ilgi gören kermesin ardından bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Anadolu Kültür Festivali hazırlıklarına şimdiden başlandığını ifade ederken, festivalin 21–25 Mayıs 2015 tarihleri arasında Clissold Park’ta yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.