kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,8221
EURO
35,1421
STERLIN
41,5840
BITCOIN
$64.435
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Açık
24°C
LONDRA
24°C
Açık
Pazartesi Kapalı
27°C
Salı Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
27°C
Çarşamba Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
22°C
Perşembe hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
23°C

Birleşik Krallık’ta Derby en kötü şehir seçildi

Birleşik Krallık’ta Derby en kötü şehir seçildi
21.05.2024
0
A+
A-

Liverpool’dan hareketli Londra’ya ve güzel York’a kadar, Birleşik Krallık ziyaret edilmeye değer şehirler ve kasabalarla doludur.Ancak, bazı yerler Britanyalılar tarafından defalarca ziyaret edilirken, diğer destinasyonlar aynı derecede sevilmeyebilir. Yeni bir sıralama, Birleşik Krallık’ta ziyaret edilecek en iyi ve en kötü yerleri ortaya koydu ve Doğu Midlands’taki bir şehir listenin en altına yerleştirildi.

‘Harabe’ ve ‘döküntü’ olarak tanımlanan Derby, artık kısa bir tatil için Birleşik Krallık’taki en kötü büyük şehir olarak ‘ödülü’ alabilir. Derby, bu istenmeyen unvanı alırken, diğer Midland şehri Leicester ve Galler’in ikinci şehri Swansea’yi kıl payı geride bıraktı.

Which? dergisi, Nisan 2022’den bu yana en az bir gece konaklayarak eğlence amaçlı ziyaret edilen Birleşik Krallık şehirlerini ve kasabalarını değerlendiren 3,967 üyesini anket yaparak sıralamayı belirledi. Sonuçlar küçük, orta ve büyük şehirler olarak ayrıldı ve toplamda 62 destinasyon listelendi.

Peki Derby’i bu kadar kötü yapan ne? Which? dergisine göre, Derby yiyecek ve içecek, konaklama, kültürel yerler ve turistik cazibe merkezleri, alışveriş ve ulaşım kolaylığı gibi konularda düşük puan aldı – hepsi sadece iki yıldız. Acı verici.

Bilgi sahibi olmayanlar için, Derby heyecan verici bir kaçamak gibi görünmeyebilir. Çoğunlukla sadece geçiş yapılan bir yer olarak görülen Derby, Reddit kullanıcıları tarafından ‘yalnız ve depresif’ hissettiren bir yer olarak tanımlandı. Yerel halk, ‘yapacak pek bir şey yokmuş gibi hissettiriyor’ ve ‘kimlik eksikliği’ yaşadığını belirtti. Diğerleri ise burayı ‘döküntü’ olarak nitelendirdi.

Ancak, hemen pes etmeyin – biraz daha derine inerseniz, Derby sizi şaşırtabilir. Öncelikle, Derby Katedrali dikkat çekiyor. Bu katedral, sadece Birleşik Krallık’ta değil, tüm dünyada en eski on çan halkasına ev sahipliği yapıyor. Çoğu 1678’den beri orada bulunuyor. Ayrıca, orijinal kilisenin yaklaşık 943 yılında inşa edildiği düşünülüyor.

Bu arada, Derby merkezli heykeltıraş April Jones, Independent gazetesine şehrinin ‘sanatsal bir uyuyan dev’ olduğunu söyledi. Derby’nin Canlılık Fonu sayesinde, yerel sanatçılara dağıtılan 250.000 £’lık bir fon, şehri sessizce yaratıcı kılıyor. Bu para, sokak sanatı, duvar resimleri ve enstalasyonlar gibi projeleri finanse etti.

**Which? dergisine göre kısa bir tatil için en iyi büyük Birleşik Krallık şehirleri:**
– Liverpool
– Edinburgh
– York
– Belfast
– Glasgow
– Londra
– Newcastle-upon-Tyne
– Portsmouth
– Bristol
– Cardiff
– Manchester
– Brighton & Hove
– Leeds
– Hull
– Nottingham
– Plymouth
– Birmingham
– Coventry
– Sheffield
– Milton Keynes
– Aberdeen
– Southampton
– Leicester
– Swansea
– Derby

Ayrıca, yeni yenilenen Derby Yapım Müzesi, Derby Sanat Galerisi ve bağımsız mağazalar ve butikler ile dolu şık Sadler Gate de var. Derby, 2029’da Birleşik Krallık’ın Kültür Şehri olma hedefini de gözüne kestirmiş durumda.

Derby’nin zengin bir otomobil mirası da bulunuyor. Şehir, 1908 yılında Rolls Royce otomobilleri üretmeye başladı ve 1930’larda kısa bir süre Bentley üretimi de yaptı. Eski Rolls-Royce Miras Merkezi’nde yer alan yeni müze Great Northern Classics, klasik otomobillere hayranlık duyanlar için harika bir yer.

Ve Derbyshire’ın, her yıl 13,25 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Peak District Ulusal Parkı’na ev sahipliği yaptığını unutmayın. Castleton’un şirin sokaklarında gezinebilir veya Bakewell’de ünlü bir börek alabilirsiniz.

Which? anketi, şehri yiyecek ve içecek konusunda düşük puanlamış olabilir, ancak herhangi bir yerel sakin, Birds Bakery’nin Derby’nin sevilen bir klasiği olduğunu söyleyecektir. 1919 yılında üç kardeş tarafından kurulan bu fırının ünlü ekmekleri hala kapı önünde kuyruklar oluşturuyor.

Şanslıysanız, birkaç ünlü yüzle de karşılaşabilirsiniz. Niall Horan ve hatta George Clooney’nin Derby County Futbol Kulübü hayranı olduğu söyleniyor.

Dolayısıyla, bazı en yüksek puanlı Birleşik Krallık şehirleri kadar çekici olmayabilir – Liverpool, Edinburgh ve York gibi – ama belki de Birleşik Krallık’ın ‘en kötü’ şehrine bir şans vermenin zamanı gelmiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.