kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
32,3794
EURO
34,7502
STERLIN
40,6020
BITCOIN
$61.665
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Parçalı az bulutlu
18°C
LONDRA
18°C
Parçalı az bulutlu
Çarşamba Hafif yağmur
14°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
17°C
Cuma Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
14°C
Cumartesi kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

İngiltere Yunanistan’ın Euro’dan çıkış riskine hazırlanıyor

İngiltere hükümeti Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkma ihtimaline karşı hazırlık yapıyor. Maliye Bakanı George Osborne, Yunanistan ile Euro Bölgesi arasındaki gerginliğin Britanya ekonomisinin karşı karşıya olduğu riskleri artırdığını, bu yüzden çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi…

İngiltere Yunanistan’ın Euro’dan çıkış riskine hazırlanıyor
10.02.2015
0
A+
A-

greecepresident

Başbakan David Cameron bu konuyu Maliye Bakanlığı ve İngiltere Merkez Bankası yetkilileriyle görüştü. Toplantıyla ilgili konuşan başbakanlık sözcüsü “Mali piyasaların etkilenmesi riskine karşı uyanık olmak istiyoruz. Hükümet 2012 yılında Euro Bölgesi yine Yunanistan’ı da kapsayan belli baskılar yaşandığında, mali piyasaların etkilenmesi ihtimaline karşı kapsamlı bir plan yapmıştı. Şimdi bu planı gözden geçirmenin zamanı gelmiş bulunuyor” dedi.

Riske hazırlık

İngiliz hükümeti, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkarak kendi para birimleri Drahmi’ye dönmesi ihtimalini yüksek görsede, Atina ile Euro Bölgesi arasında bir uzlaşıya varabileceği beklentisi de sürüyor.

Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası uzmanları Euro bölgesinden çıkılması durumunda Yunanistan vatandaşlarının tasarruflarının eriyeceğini, enflasyonun hızla tırmanacağını ve dev boyutlarda bir devalüasyon ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorlar.

Yunan şirketlerinin Euro ile yapmak zorunda oldukları dış ödemeler ile gelirlerini oluşturacak zayıf yeni drahmiler arasında sıkışması ve ödeme güçlüğüne düşmesi olası riskler arasında sayılıyor. Bu durumun, Yunan şirketlerinin borçlarının tahsil edilmesinin güçleşmesi bakımından İngiltere’yi de etkileyeceği sanılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.