kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
STERLIN
44,6614
BITCOIN
$54.046
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
şiddetli yağmur
16°C
LONDRA
16°C
şiddetli yağmur
Pazartesi Kapalı
19°C
Salı Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Çarşamba Parçalı az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C
Perşembe orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
16°C

Şubat ayında yağışlar perakende satış büyümesini yavaşlattı

Şubat ayında yağışlar perakende satış büyümesini yavaşlattı
05.03.2024
0
A+
A-

İngiltere’de yağışlar perakende satış büyümesini yavaşlattı. Gıda satışları, şubat ayına kadarki üç aylık dönemde yıllık %6,0’lık artışla ve bir önceki yılın %8,3’lük büyümesine kıyasla ana büyüme faktörü olmaya devam etti.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu’nun (BRC) raporuna göre, tüketici talebinin rekor yağışlarla azaldığı Şubat ayında Birleşik Krallık’taki perakende satış büyümesi yavaşladı.

Salı günü yayınlanan BRC-KPMG Perakende Satış Monitörü raporuna göre, 24 Şubat’a kadar olan dört haftalık dönemde toplam perakende satışlar yıllık %1,1 artarken, bir önceki ay %1,2 ve üç aylık ortalama %1,4 artış gösterdi. Yıllık büyüme geçen yıl Şubat ayında %5,2 olarak gerçekleşmişti.

Gıda satışları, Şubat ayına kadarki üç aylık dönemde yıllık %6,0’lık artışla ve bir önceki yılın %8,3’lük büyümesine kıyasla ana büyüme faktörü olmaya devam etti.

Şubat ayına kadarki üç aylık dönemde gıda dışı satışlar yıllık bazda %2,5 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemindeki büyüme %3,2 olmuştur.

BRC CEO’su Helen Dickinson, tüketici talebinin kayıtlara geçen en yağışlı Şubat ayı nedeniyle azaldığını söyledi. “Sevgililer Günü bile müşterileri kasvetten kurtaramadı ve mücevher ve saat gibi tipik olarak iyi satan hediye ürünleri satış yapamadı. İşin güneşli tarafında ise yağmurlu hava oyuncak satışlarını canlandırdı, zira ebeveynler çocuklarını içeride oyalamanın yollarını aradı,” dedi.

KPMG Birleşik Krallık tüketici piyasaları, eğlence ve perakende başkanı Linda Ellett, ileriye bakıldığında, yavaşlayan enflasyon işaretlerine ve hane halkı finansmanında beklenen iyileşmeye rağmen perakendecilerin önümüzdeki aylarda daha düşük taleple karşılaşmaya devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Ellett, “İşçilik maliyetleri ve işletme ücretlerindeki büyük artışların perakendeciler için zaten stresli olan maliyet gündemine eklenmesine sadece haftalar kala, pek çok kişi umutlarını Şansölye’nin bu hafta açıklayacağı Bahar Bütçesi’ndeki bazı iyi haberlere bağlayacak ve böylece ana caddede bir harcama canlanmasının başlamasına yardımcı olacak,” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.